Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 29.07.2013.
18:39 >> 18:43h
mozzartsport.com A

"Orlići" u finalu na krilima Rajkovića!

Omladinska reprezentacija Srbije je obezbedila plasman u finale Evropskog prvenstva u Litvaniji pošto je bila uspešnija u izvođenju penala od Portugala - 3:2. Posle 120 minuta je bilo 2:2 (2:2, 1:0).

 Omladinska reprezentacija Srbije
 

Junak pobede srpskog tima je golman Jagodine Predrag Rajković, koji je u penal seriji odbranio tri penala i omogućio Aleksandru Mitroviću da u stilu velikog majstora uvede Srbiju u prvo finale prvenstva Evrope.

Utakmici je prethodio skandalozni propust litvanskih organizatora, koji su intonirali himnu "Hej Sloveni", ali je to samo dodatno motivisalo pulene Ljubinka Drulovića. "Orlići" su sjajno otvorili meč i već u šestom minutu uhvatili portugalsku odbranu na spavanju.

Petar Golubović je uputio sjajan centaršut sa desne strane, a na ivici peterca se briljantno izdigao Uroš Đurđević, koji glavom šalje neodbranjiv udarac u donji desni ugao gola Bruna Varele.

Na krilima gola su srpski reperezentativci nastavili da igraju i u narednih nekoliko minuta, a već u osmom mogli su da dupliraju vođstvo. Dominantni Aleksandar Mitrović se prilično lako oslobodio svojih čuvara, poslao plasiran udarac ka golu rivala, ali je lopta otišla tik preko prečke.

Portugalci su u prvom poluvremenu uglavno pretili udarcima iz daljine, ali i po desnom boku, gde su prilično agilni Žoao Kanselo i Alešandre Guedes. Ipak, ti pokušaji uglavnom su predstavljali lakši zadatak za Predraga Rajkovića i štopere Filipovića i Veljkovića.

U drugom poluvremenu potpuno druga priča, Srbija se bespotrebno povukla na svoju polovinu, što su hitri Portugalci brzo kaznili. Sve se dogodilo u 55. minutu i to posle dobre akcije pulena Emilija Peišea po desnom boku. Bio je to sjajan prodor Karlosa Manea, koji je u šesnaestercu našao Rikarda Hortu, a ovaj majstorski spustio loptu na tacnu Bernarda Silve i Rajković je bio nemoćan.

Lako su Portugalci mogli do pogotka u 77. minutu, kada su Rajković i stativa u samo nekoliko sekundi sačuvali srpsku mrežu od odličnih udaraca Lopeza i Guedesa.

Ipak, samo dva minuta kasnije je odbrana "orlića" ponovo poklekla. Ovoga puta je akcija protivnika išla po levom boku, Luis Rafael je sjajno prošao, pravovremeno centrirao, a gorostasni Alešandre Guedeš je glavom matirao Rajkovića.

Činilo se da je taj pogodak i potpuno srušio svaku nadu pulenima Ljubinka Drulovića da mogu do istorijskog finala Evropskog prvenstva za našu zemlju, ali tako nije mislio i rezervista Mijat Gaćinović, koji je u 88. minutu dubinski pas Veljkovića, pretvorio sa samo dva dodira pretvorio u efektan pogodak, a utakmicu uveo u produžetak.

Dodatnih 30 minuta protekli su u potpunoj dominaciji Portugala, čini se daleko spremnijeg rivala, koji su u nekoliko navrata ozbiljno pretili Rajkoviću, ali je ekstratalentovani golman Jagodine sigurnim intervencijama sačuvao svoju mrežu i zakazao jedanaesterce.

POVEZANE VESTI

Utorak 30.07.2013. 09:19
Bravo momci ! Fantastican uspeh nakon 15 godina finale,svaka cast ekipi i Drulovicu ! Zamislite samo koje sve zemlje moraju gledati finale, a imaju mnogo bolje uslove i lige, npr. Nemci, Englezi, Talijani, Holandjani, Rusi, Poljaci, Svajcarci, Turci, Spanci itd. itd. da vise ne nabrajam, jednostavno sam odusevljen i ponosan na ove mladice koji sa srcem prestavljaju svoju zemlju Srbiju. B R A V O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Utorak 30.07.2013. 00:54
Golman je heroj. Igrali ste super 30 minuta. A onda gde je bila energija. U svakom slucaju bravo postigli ste veliki uspeh.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online