Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.09.2013.
14:24
D. Vučić - Vesti A

"Orlići" brane ugled šampiona Evrope

U Subotici počinje 20. međunarodni omladinski turnir "Stevan - Ćele Vilotić", s osim evropskog šampiona Srbije i viceprvaka Francuske, učestvuju još selekcije Belgije, Izraela, Ukrajine i Mađarske

Stopama šampiona: Trener Aleksandar Sarić i golman Rastko Šuljagić iz Štutgarta


 

Srbija - Belgija na otvaranju
Turnir se otvara utakmicom Srbija - Belgija na stadionu Spartaka, a u četvrtak, 5. septembra, još igraju Francuska i Izrael na stadionu Bačke 1901. U petak, 6. septembra, se sastaju Belgija - Ukrajina i Izrael - Mađarska, a u subotu, 7. septembra, Srbija - Ukrajina (u Vrbasu) i Francuska - Mađarska. Utakmice za prvo, treće i peto mesto igraju se u ponedeljak, 9. septembra.

Omladinska reprezentacija Srbije U-19, igrači mlađi od 19 godina, počinje novi ciklus takmičenja, a prvi ispit na odbrani ugleda evropskog šampiona iz Litvanije imaće na jubilarnom, 20. međunarodnom turniru "Stevan - Ćele Vilotić".


Selektor nove generacije "orlića" je Veljko Paunović, bivi fudbaler Partizana, reprezentativac Srbije i Crne Gore od 2202. i 2004. i internacionalac koji je igrao u Španiji, Nemačkoj, Rusiji i SAD.


Prvi ispit biće i pravi za Paunovićeve izabranike, rođene posle 1. januara 1995. godine, pošto će na turniru učestvovati prvi put i aktuelni evropski visešampion, selekcija Francuske.


U Subotici i okolnim gradovima, od 5. do 9. septembra, predstaviće se šest selekcija podeljenih u dve grupe: A - Srbija, Belgija i Ukrajina i B - Francuska, Izrael i Mađarska.


- Moramo bez lažne skromnosti da istaknemo da je turnir "Stevan - Ćele Vilotić" jedan od najjačih, ako ne i najjači za ovu uzrasnu kategoriju u Evropi. Mi smo ponosni na to što već 20 godina u nizu održavamo sećanje na jednog velikog trenera i divnog čoveka, kakav je bio čika Ćele, uzor mnogim mladim generacijama - ističe u ime organizatora Igor Gačić, tim menadžer mlađih selekcija FSS-a.
 

Novi početak: Veljko Paunović

Naša reprezentacija imaće tri sjajne provere pred zvanične duele na UEFA sceni.


- Očekuje nas vrhunski turnir, sastav učesnika je impresivan i imaćemo tri odlične utakmice, u kojima ćemo sagledati na kom smo nivou. Nismo opterećeni plasmanom, ali cilj u svakoj utakmici je pobeda i trudićemo se da osvojimo prvo mesto. Kvalifikacije nas čekaju u novembru, takođe ćemo biti domaćini i sve što radimo usmereno je ka tom takmičenju - kaže selektor Veljko Paunović.

Dolazi i Andrija Živković
Andrija Živković neće konkurisati za prvu utakmicu protiv selekcije Belgije, jer tek u petak dolazi u Suboticu, posle utakmice mlade reprezentacije, koja igra u četvrtak protiv Kipra u Gornjem Milanovcu.

U našem sastavu biće i trojica zlatnih momaka iz Litvanije, Maksimović, Gaćinović i Milinković-Savić, dok će selektor za kvalifikacionje utakmice računati i na golmana Predraga Rajkovića.

Pored Subotice, koja je već tradicionalno grad domaćin ovog turnira, sa odličnim hotelskim i sportskim kapacitetima, ove godine će u organizaciji učestvovati još Senta, Vrbas, Bačka Topola i Tavankut, a za treninge će se koristiti još i tereni u Kanjiži, Hajdukovu, Čantaviru, Horgošu i na Paliću.

Veljko Paunović sa dva tima
Na spisku selektora Veljka Paunovića nalazi se 22 igrača:
GOLMANI: Miloš Ostojić (OFK Beograd), Rastko Šuljagić (Štutgart), Marko Drobnjak (Borac Čačak);
ODBRANA: Stefan Vico, Nikola Maraš (Rad), Stefan Milošević (Spartak), Branko Jovanović (Crvena zvezda), Nemanja Antonov (OFK Beograd), Srđan Babić (Vojvodina), Aleksandar Cvetković (BSK Borča);
VEZNI RED: Veljko Simić (Bazel), Nemanja Maksimović (Domžale), Sergej Milinković-Savić i Mijat Gaćinović (Vojvodina), Milan Spremo (Sloga, Petrovac na Mlavi), Saša Zdjelar (OFK Beograd), Danilo Pantić i Andrija Živković (Partizan):
NAPAD: Stefan Ilić (Partizan), Georgije Ilić (Vojvodina), Staniša Mandić (Čukarički), Miljan Škrbić (OFK Beograd).

Dogovor pre treninga: Srpski omladinci u Subotici

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online