Sreda 04.09.2013.
14:24
D. Vučić - Vesti

"Orlići" brane ugled šampiona Evrope

Stopama šampiona: Trener Aleksandar Sarić i golman Rastko Šuljagić iz Štutgarta


 

Srbija - Belgija na otvaranju
Turnir se otvara utakmicom Srbija - Belgija na stadionu Spartaka, a u četvrtak, 5. septembra, još igraju Francuska i Izrael na stadionu Bačke 1901. U petak, 6. septembra, se sastaju Belgija - Ukrajina i Izrael - Mađarska, a u subotu, 7. septembra, Srbija - Ukrajina (u Vrbasu) i Francuska - Mađarska. Utakmice za prvo, treće i peto mesto igraju se u ponedeljak, 9. septembra.

Omladinska reprezentacija Srbije U-19, igrači mlađi od 19 godina, počinje novi ciklus takmičenja, a prvi ispit na odbrani ugleda evropskog šampiona iz Litvanije imaće na jubilarnom, 20. međunarodnom turniru "Stevan - Ćele Vilotić".


Selektor nove generacije "orlića" je Veljko Paunović, bivi fudbaler Partizana, reprezentativac Srbije i Crne Gore od 2202. i 2004. i internacionalac koji je igrao u Španiji, Nemačkoj, Rusiji i SAD.


Prvi ispit biće i pravi za Paunovićeve izabranike, rođene posle 1. januara 1995. godine, pošto će na turniru učestvovati prvi put i aktuelni evropski visešampion, selekcija Francuske.


U Subotici i okolnim gradovima, od 5. do 9. septembra, predstaviće se šest selekcija podeljenih u dve grupe: A - Srbija, Belgija i Ukrajina i B - Francuska, Izrael i Mađarska.


- Moramo bez lažne skromnosti da istaknemo da je turnir "Stevan - Ćele Vilotić" jedan od najjačih, ako ne i najjači za ovu uzrasnu kategoriju u Evropi. Mi smo ponosni na to što već 20 godina u nizu održavamo sećanje na jednog velikog trenera i divnog čoveka, kakav je bio čika Ćele, uzor mnogim mladim generacijama - ističe u ime organizatora Igor Gačić, tim menadžer mlađih selekcija FSS-a.
 

Novi početak: Veljko Paunović

Naša reprezentacija imaće tri sjajne provere pred zvanične duele na UEFA sceni.


- Očekuje nas vrhunski turnir, sastav učesnika je impresivan i imaćemo tri odlične utakmice, u kojima ćemo sagledati na kom smo nivou. Nismo opterećeni plasmanom, ali cilj u svakoj utakmici je pobeda i trudićemo se da osvojimo prvo mesto. Kvalifikacije nas čekaju u novembru, takođe ćemo biti domaćini i sve što radimo usmereno je ka tom takmičenju - kaže selektor Veljko Paunović.

Dolazi i Andrija Živković
Andrija Živković neće konkurisati za prvu utakmicu protiv selekcije Belgije, jer tek u petak dolazi u Suboticu, posle utakmice mlade reprezentacije, koja igra u četvrtak protiv Kipra u Gornjem Milanovcu.

U našem sastavu biće i trojica zlatnih momaka iz Litvanije, Maksimović, Gaćinović i Milinković-Savić, dok će selektor za kvalifikacionje utakmice računati i na golmana Predraga Rajkovića.

Pored Subotice, koja je već tradicionalno grad domaćin ovog turnira, sa odličnim hotelskim i sportskim kapacitetima, ove godine će u organizaciji učestvovati još Senta, Vrbas, Bačka Topola i Tavankut, a za treninge će se koristiti još i tereni u Kanjiži, Hajdukovu, Čantaviru, Horgošu i na Paliću.

Veljko Paunović sa dva tima
Na spisku selektora Veljka Paunovića nalazi se 22 igrača:
GOLMANI: Miloš Ostojić (OFK Beograd), Rastko Šuljagić (Štutgart), Marko Drobnjak (Borac Čačak);
ODBRANA: Stefan Vico, Nikola Maraš (Rad), Stefan Milošević (Spartak), Branko Jovanović (Crvena zvezda), Nemanja Antonov (OFK Beograd), Srđan Babić (Vojvodina), Aleksandar Cvetković (BSK Borča);
VEZNI RED: Veljko Simić (Bazel), Nemanja Maksimović (Domžale), Sergej Milinković-Savić i Mijat Gaćinović (Vojvodina), Milan Spremo (Sloga, Petrovac na Mlavi), Saša Zdjelar (OFK Beograd), Danilo Pantić i Andrija Živković (Partizan):
NAPAD: Stefan Ilić (Partizan), Georgije Ilić (Vojvodina), Staniša Mandić (Čukarički), Miljan Škrbić (OFK Beograd).

Dogovor pre treninga: Srpski omladinci u Subotici
2024 © - Vesti online