Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.06.2013.
12:00
M. Stojiljković - Vesti A

Selektore, nije Mitrović supermen!

Ljubinko Drulović u startnu postavu uvrstio momka, koji je samo veče ranije odigrao 70 minuta za A selekciju u Briselu i koji je u Beograd stigao u jutarnjim satima.

NIJE MOGAO BOLJE: Aleksandar Mitrović na meču sa Švajcarcima

Omladinska reprezentacija Srbije doživela je neočekivani poraz od vršnjaka iz Švajcarske (0:1) na stadionu Obilća u meču drugog kola Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo čime je ugrozila plasman na završni turnir u Litvaniji.

Posle utakmice, u kojoj su "orlići" imali više od igre, ali nisu iskoristili svoje šanse, najviše polemika izazvala je neshvatljiva odluka selektora Ljubinka Drulovića da u startnu postavu uvrsti Aleksandra Mitrovića, momka koji je samo veče ranije debitovao za A selekciju protiv Belgije u Briselu.

Trudio je mladi napadač Partizana, pokušavao da dođe do gola protivnika, ali je ubrzo svima u publici bilo očigledno da nema svežine. Svima, osim selektoru Ljubinku Drulovića, koji je momka držao na terenu svih 90 minuta?!


A kako bi i imao svežine? Veče ranije Mitrović je debitovao za A reprezentaciju, odigravši čak 70 minuta u teškom kvalifikacionom meču sa Belgijom u Briselu, gde se "tukao" sa prekaljenim defanzivcima kao što su kapiten "crvenih đavola" Vensan Kompani i Bajernov Danijel Van Bujten, a zatim sa ekspedicijom "orlova" doleteo u Beograd u pet ujutro, da bi samo desetak i kusur sati kasnije zaigrao kao "veliko pojačanje" na stadionu Obilića?!

Loša procena: Ljubinko Drulović

Nije ovih postupkom Drulovića prekršeno pravilo FIFA, koje umesto 24 sata pauze kao što je bilo nekad, sad dozvoljava da mladi fudbaler odigra dva meča za dva dana, ali je ovaj potez našeg selektora u najmanju ruku bio nehuman.


Na žalost, na kraju su svi bili na gubitku, i Drulović i Mitrović i omladinska reprezentacija Srbije, što je i najvažnije.


Ljubinko Drulović je posle meča indirektno priznao grešku:


- Najviše smo podbacili u ofanzivnom delu. Mitrović je delovao iscrpljeno, Đurđević i Čavrić su takođe podbacili - rekao je selektor za "Žurnal".


Samu utakmicu realno je prokomentarisao, ali od toga sada slaba vajda:


- Nezasluženo smo izgubili. Švajcarci nisu napravili šansu, dobro su se snašli posle jednog prekida i postigli gol. Mi smo propustili četri-pet šansi, prevagu u korist protivnika doneli su naši promašaji. Ne mogu da zamerim igračima na borbenosti i zalaganju.


Ipak, još nije sve izgubljeno.


- Moramo da podignemo glavu i verujemo u povoljan epilog, iako ne zavisi sve od nas. Učinićemo sve da pobedimo Irce i sačekamo ishod druge utakmice - zaključio je Drulović.

"Orlići" će osvojiti prvo mesto u grupi ako pobede Irace, a Švajcarci ne osvoje sva tri boda protiv Slovačke.

Utakmice trećeg kola na programu su u utorak. Srbija i Republika Irska igraju u Jakovu, na stadionu Srema, a Švajcarska i Slovačka na Vračaru, na stadionu Obilića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online