Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 07.06.2013.
23:07
BETA A

Nema više nade: Srbija ne ide u Brazil 2014.

Posle poraza od Belgije nema više šansi da se "orlovi" nađu na Svetskom prvenstvu u Brazilu sledeće godine.

 Dušan Basta (Srbija) i Kristijan Benteke (Belgija) 
 

Fudbalska reprezentacija Srbije je izgubila od Belgije u gostima rezultatom 1:2, u utakmici sedmog kola kvalifikacione Grupe A.

Strelci za Belgiju su bili Kevin De Brujne u 13. i Maruan Felaini u 60. minutu, dok je jedini pogodak za Srbiju dao Aleksandar Kolarov u 87. minutu.

Belgija – Srbija 2:1

BELGIJA: Kurtoa, Aldervireld, Kompani, Van Bujten, Vertongen, Vitsel, Felaini (od 71. Dembele), Čadli, De Brujne, Miralas (od 64. Azar), Benteke.

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Biševac, Subotić, Kolarov, Milivojević (od 69. Petrović), Fejsa, Basta, Tadić, Marković, Mitrović (Od 69. Šćepović).

STRELCI: De Brujne u 13. i Felaini u 60. za Belgiju, Kolarov u 87. minutu za Srbiju.

STADION: Kralj Boduen. GLEDALACA: oko 50.000 SUDIJA: Stefan Lanoj (Francuska).

Srbija je ostala na trećem mestu sa sedam bodova, dok je Belgija prva sa 19.

Belgijanci su poveli kada je De Brujn posle centaršuta Jana Vertongena ostao sam na desnoj ivici peterca i glavom lako savladao golmana "orlova" Vladimira Stojkovića.

Prvu veliku priliku za Srbiju je imao Lazar Marković kada je u 36. minutu posle prodora Dušana Baste i dodavanja šutirao sa osam metara, ali je Tobi Aldervereld blokirao loptu na gol liniji.

Srbija je u drugom poluvremenu bila blizu izjednačenja kada je Basta u 54. minutu primio loptu na 30 metara od gola, ali je njegov odličan udarac odbranio golman domaćina Tibo Kurtoa.

Belgija je pet minuta kasnije povela sa 2:0 pošto je Felaini posle kornera De Brujna udarcem glavom savladao Vladimira Stojkovića.

"Orlovi" su posle drugog primljenog pogotka imali još jednu dobru priliku, ali je ponovo bio dobar golman Kurtoa pošto je odbranio udarac Luke Milivojevića sa 10 metara.

Lazar Marković  je već u sledećem napadu mogao do gola, ali je ponovo bio dobar Kurtoa i odbranio "zicer".

Srbija je, ipak, došla do gola, kada je Kolarov odlično šutirao iz slobodnog udarca sa 20 metara i savladao odličnog belgijskog golmana.

Srbija će u sledećem kolu dočekati Hrvatsku 6. septembra, dok će Belgija gostovati istog dana u Škotskoj.

POVEZANE VESTI

Subota 08.06.2013. 00:05
Srbija ima kapaciteta da napravi tri prvoklasne reprezentacije. Samo jedan selektor u koga je mozak kao u magareta moze da gubi sa takvim kapacitetom utakmicu za utakmicom i jpo vrh toga da izjavi jos pred mec sa Belgijom - necemo mjenjati stil igre. Jedino sto odmah trrebas mjenjati Mihajlovicu je selektorska stolica, na koju si zajasio, i da se vratis u Italiju da kuvas spagete u nekom restorancicu jer niko nije izgorio po glavi kao tvoj patron Karadzic da ti ponudi trenersko mjesto.
Subota 08.06.2013. 08:35
Jednog Radomira Antica ste smenili zato sto nismo prosli grupe na sv.prvenstvu...a ovoga ce drzati ovde jos ko zna koliko...Mihajlovicu,probao si,nisi uspeo i vreme je da ides,tako se to svuda u svetu radi!
Subota 07.09.2013. 12:58
Istina da je KARADZIC najveci Krivac sto se i sada ispostavilo. Oterao je jednog Iskusnog Trenera R.Antica koji je posle svedskog Provenstva trebao podmladiti Tim, i vjerujem da bi mi sa njim bili prvi u ovoj Grupi.Doveden jedan Zelen i neiskusan Mihajlovic,koji je uprao poceo da sprovodi neku DISCIPLINU koja je dovela samo do jos goreg odnosa uopce,zatim njegovi Rezultati katastrofa i kao takav je Trebao vec otici.Vazna utakmica sa Hrvatskom je trebala ovom mladom timu da bude ORJENTACIJA za dalje,ali opet Razocarenje,nervoza,pred Golom ,zelja za pobedom ,vaznost meca i sl.Odradili su svejedno sve sto su mogli.Hrvatima dovoljan Bod, i kao eto bas mi smo ti koji Srbima zatvorise vrata u BRA
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online