Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 10.09.2013.
23:08 >> 23:16h
mozzartsport.com A

Kvalifikacije za SP: "Orlovi" pregazili Vels

Pirova pobeda Srbije u Kardifu. Srbija je u pretposlednjem meču u kvalifkacijama za Mundijal u Brazilu još jednom očitala lekciju očajnom Velsu i pobedom od 0:3 (0:2) pokazala da polako stasava u ozbiljan tim, prenosi "Mocart sport".

 

Doduše, nije Srbija odigrala toliko savršen meč, koliko je Vels bio katastrofalan, posebno u odbrani zbog čega se u pojedinim trenucima činilo da igramo protiv poluamaterske ekipe. Pritom, u većem delu utakmice bez Gereta Bejla, koji se tek oporavio od povrede, pa je saigračima mogao da pomogne od 55. minuta. Još rovit uspeo je samo na kratko da razmrda indinsponirani domaći sastav, koji je bez njega bio potpuno bezopasan, a i sa njim se nije proslavio.

Upravo je to Srbiji omogućilo da ne razmišlja previše o čuvanju svog gola i bez prevelikog pritiska kažnjava sve propuste u defanzivi Velsa.

A bilo ih je sijaset.

Zato se i nije dugo čekalo na prvi gol, koji je pao već u osmom minutu. Pogotku je prethodio sjajan dupli pasa Aleksandra Kolarova i Lazara Markovića, centaršut ovog prvog do Filipa Đurićića čiji šut zaustavlja Boaz Mihil, ali je Endrju Krofts zaboravio da izađe iz ofsajda, pa je do lopte prvi stigao Filip Đorđević. Sam kao duh na tri metra od tola, nije bilo teško da sa par metara zatrese mrežu domaćeg tima.

Drugi gol je bio najlepši trenutak meča. U 38. minutu Velšani su bombaredu Kolarovu ostavili previše vremena da se namesti što je on surovo kaznio projektilom sa nekih 23 metara u sam rogalj Mihilovog gola.

Već u 55. minutu bilo je jasno da Velšane posle potopa u Novom Sadu (6:1) čeka novi debakl. Ujedno je taj treći gol Srbije na najbolji način pokazao koliko su domaći obezglavljeni u odbrani.

Dušan Tadić je nekoliko puta prebacivao loptu sa jedne na drugu stranu, potom uposlio Kolarova. Njegov pas se pored statične poslednje linije domaćeg tima odbio još jednom do Tadića, Mihil je odbranio taj udarac, ali se lopta ponovo otkotrljala u noge srpskih fudbalera. Tačnije Lazara Markovića, koji nije propustio na priliku da postigne prvenac na takmičarskoj utakmici u dresu sa grbom Srbije.

Selektor Velsa Kris Koleman je bio prinuđen da reaguje i u igru uvede Bejla, koji se istakao sa dva projektila, ali je Vladimir Stojković ukrotio oba.

Pre toga, mnoštvo šansi za Orlove, gotovo sve iz prvog dela igre, ali Marković, Dušan Tadić, Branislav Ivanović i na kraju Ljubomir Fejsa nisu pogađali iako su svi bili u više nego izglednim situacijama.

Na kraju, zaslužena pobeda protiv nedoraslog rivala. Međutim, i večeras se videlo da sedenje na klupi za rezerve u Benfiki ne prija Filipu Đuričić, da Dušan Tadić ne uspeva da na reprezentativni plan prenese igre iz Tventea... I još mnogo toga što treba ispraviti do početka sledećeg kvalifikacionog ciklusa.

Gorak ukus u ustima ostaje, jer je Srbija, da je bilo pameti, mogla i morala da i pre poslednjih okršaja makar sanja o plasmanu na Mundijal. Barem za neizvesnu završnicu - kvalitet imamo.

VELS - SRBIJA 0:3 (0:2)
 

VELS: Mihil, Ganter, Metjuz, Gabidon, Dejvis, Ledli (od 75’ Robson-Kalu), King (od 58’ Von), Remzi, Krofts (od 58’ Bejl), Belami, Vouks.

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Biševac, Nastasić, Kolarov, Radovanović (od 67’ Milivojević), Fejsa (od 92’ Petrović), Đuričić, Tadić (od 88’ Krstičić), Đorđević, L. Marković.

 

STRELCI: Đorđević u 8, Kolarov u 38. i Marković u 55. minutu. STADION: Kardif Siti. SUDIJA: Marćinjak (Poljska).

POVEZANE VESTI

Sreda 11.09.2013. 00:52
U fudbalu sa nama stoje stvari ovako: Dobri smo kad više nema nikakve vajde od toga što smo dobri, a nigde nas nema kad treba da nas ima. Tako je to već od onih godina kad su nas Beckenbauer, Müller, Breitner & Co. lemali usred Beograda kadgod su i kakogod su hteli, pa do današnjih dana sa ostalima. Jedino mi nije jasno kako je Zvezdi uspelo da prodje 1990.
Sreda 11.09.2013. 00:59
lako je igrati protiv nekoga ko je slabiji,vels,san marino,faroe islands,i takve ekipe,a kad se poigra sa croatima,makedoncima,belgijancima,i ostalim onda se lipse,ko stara krava,.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online