Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 25.04.2013.
13:32
Vestionline, Telegraf.rs A

Subotić: Klopove reči za ekipu su zakon!

Srpski reprezentativac i fudbaler Borusije Dortmund, Neven Subotić, objasnio je razloge velikih uspeha koje poslednjih godina ostvaruje njegov tim.

Neven Subotić i saigrači slave veliku pobedu

Dortmund je u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona naneo težak poraz Realu 4:1 i na pragu je plasmana u finale na stadionu "Vembli". Po Subotiću, fudbaleri bezrezervno veruju Jirgenu Klopu, treneru koji ih vodi već petu sezonu.

"Klop ima taktiku koja funkcioniše i svi stojimo iza njega. Šta god da Klop kaže za nas je to Božja reč, verujemo u njega i on veruje u nas", izjavio je Subotić posle meča za "Skaj sports".

Srpski internacionalac istakao je i borbenost njegovih saigrača koja je trasirala put do trijumfa.

"Borbenost je bila naša najveća snaga. Kada bismo izgubili loptu odmah bismo je vraćali u svoj posed. Mislim da Real nije navikao na to u Primeri, gde svi pokazuju previše respekta i zbog toga oni imaju vremena koliko im treba. Mi smo to ograničili. Mislim da smo dominirali i igrali kako smo želeli. Real je takođe igrao dobro, ali nismo mu dozvolili da priđe našem golu", ocenio je Subotić, koji je, ipak, svestan da još ništa nije gotovo.

"Mi smo profesionalci i znamo da je ovo samo prvo poluvreme. Sve može da se izgubi u drugoj utakmici, zato moramo da ostanemo koncentrisani. Ako i u Madridu budemo odigrali na isti način uveren sam da ćemo otići u finale", kazao je Subotić.

Napadač Robert Levandovski, prvi fudbaler u istoriji koji je postigao četiri gola u polufinalu LŠ rekao je da su svi zadovoljni, ali da je tek napravljen prvi korak.

"Znamo šta nas čeka u Madridu, moraćemo i tamo da odigramo ovako dobro. Hvala navijačima na fenomenalnoj podršci. Ovo je zajednički uspeh", kaže Levandovski.

Vezista Borusije Ilkan Gundogan kazao je da je ovo bilo "kraljevsko veče".

"Bilo bi savršeno da nismo primili gol, ali je ovo u svakom slučaju bilo kraljevsko veče za nas. Odigrali smo odlično od početka do kraja meča", kazao je Gundogan.

Revanš meč na programu je 30. aprila u Madridu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.04.2013. 13:45
Ova dva katastrofalna poraza - Reala i Barse /8:1/, su ustvari poraz španske koncepcije igre, a naročito Barselone sa njenom taktikom kratkih pasova i što dužeg zadržavanja lopte.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online