Ponedeljak 17. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.12.2012.
22:32
Novosti.rs A

Janković: Možemo da stignemo Partizan

FK Crvena zvezda već treću sezonu zaredom otišla je na zimski odmor s bodovnim zaostatkom u odnosu na Partizan, a dve sedmice uoči početka priprema klub s novom upravom tek počinje da se konsoliduje, uz veliku neizvesnost da li će biti sredstava za pojačanja, kao i da li će bilo ko napustiti "Marakanu“.

Veruje u osvajanje titule - Aleksandar Janković

U takvom ambijentu trener Aleksandar Janković priprema plan za sedam nedelja rada, od kojeg će mnogo zavisiti ispunjenje ambicija crveno-belih.

Janković je u intervjuu za "Večernje novosti" istakao uverenje da sadašnja ekipa, čak i bez novih igrača, može da stigne prednost večitog rivala. Mladi stručnjak otkriva i to da će pripremiti jaču odbranu i da će Zvezda na proleće igrati pre svega agresivnije i čvršće nego jesenas.

Verujete li da s novom upravom dolaze bolji dani za Crvenu zvezdu?

"Verujem. Iza nas je teško vreme puno problema i neizvesnosti. Stabilnost u rukovođenju će se sigurno osetiti i u ekipi", rekao je za Janković.

Očekujete li da će uprava omogućiti igračima redovnija primanja, kako ne bi kao do sada morali da se snalaze za preživljavanje?

"Uprava je upoznata sa situacijom u kojoj se nalaze igrači. Siguran sam da će učiniti sve da im obezbede redovna, ili bar, redovnija primanja. Ja se spremam za početak priprema i eventualne promene u igračkom kadru neće ništa promeniti. Još nema konkretnijih dešavanja po pitanju igrača, bilo da su u pitanju odlasci ili dolasci", dodao je Janković, koji nije želeo da kaže da li imao nekih želja u ovom prelaznom roku, ali je otkrio da je ojačanje zadnje linije prioritet.

Janković je rekao i da je moguće da Zvezda zbog specifične situacije na zimu ne dovede nijedno pojačanje.

"Kao što sam bio spreman da vodim ekipu koja igra u četvrtoj ligi, tako sam i sada spreman na zimski prelazni rok bez novih igrača. Takva je situacija. I sada postoje igrači koje vidim kao nosioce igre i to sam predočio klubu. Ali ne bih o imenima sada", ocenio je Janković.

Kako će izgledati Zvezdina igra na proleće, hoće li biti formacijskih promena i šta je prioritet da se popravi?

"Nismo imali standardnu odbranu i zbog sticaja okolnosti bili smo prinuđeni da je menjamo gotovo iz meča u meč. Radićemo na formiranju i uigravanju standardne zadnje linije. Oporavak Kadua nam otvara taktičku opciju koju nismo imali u prvom delu sezone. Može se očekivati promena u formaciji i, pre svega, veća agresivnost i čvrstina u igri celog tima".

Smatrate li da posle svih turbulencija u finišu jeseni i dalje postoji obostrano poverenje između vas i ekipe?

"Ne mislim da su to turbulencije, jer nikakvih problema između nas nije ni bilo. To su porazi koji su bolni i za igrače i za mene. Zaostajemo šest bodova i jurićemo prednost rivala, a velike utakmice koje smo dobro odigrali ove jeseni nam daju za pravo da budemo optimisti".

Da li su vas razočarali Babalj i Asamoa i kakva je njihova perspektiva u Zvezdi?

"Odlučićemo o njihovoj perspektivi. U drugom delu sezone ćemo igrati samo 15 utakmica, uglavnom u ritmu subota - subota. Koristićemo manji broj igrača u rotaciji i u interesu nam je da rešimo pitanje napadača koji nisu imali veliku minutažu u prvom delu sezone. Ne mogu da kažem da su me razočarali, nisam ih ni poznavao do avgusta jer nisu igrali pre nego što sam preuzeo tim".

Može li postojeći tim da bude konkurentan Partizanu i da nadoknadi šest bodova minusa?

"Može. Partizan smo već jednom pobedili, i to u utakmici u kojoj nismo blistali. Ključ je u ostalim utakmicama, protiv „manjih“ ekipa, a to je stvar mentaliteta, a ne mogućnosti tima. Mi smo protiv Bordoa i Partizana bili na nivou, to nije problem. U 2012. Zvezda je četiri puta savladala Partizan, ali četiri puta nije slavila u prvim sledećim utakmicama posle derbija. To zadovoljstvo samima sobom nas je skupo koštalo i to je prva stvar koju moramo da promenimo. Sve polazi od treninga".

Kako se osećate kada znate da Partizan ima realnu mogućnost da se u maju izjednači po broju titula sa Zvezdom?

"Ne opterećuje me to, mene interesuje samo ova titula koja se u maju osvaja, ne razmišljam ni o 25 naših, ni o 24 njihove".

Koliko pritisak navijača koji su željni titule može da sputa vas i ekipu?

"Zvezda nikada u svojoj istoriji nije bila pet godina bez titule prvaka. Logično, to stvara pritisak. Ko to ne može da nosi, nije za Zvezdu. Stvar je jasna. U životu trenera je sve moguće, pa čak i da osvojiš titulu i odeš. Ali, daleko je maj", zaključio je za "Novosti" Aleksandar Janković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online