Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.03.2014.
13:40
Beta A

Janković: Šansa za Rad je pritisak pod kojim je Partizan

Trener fudbalera Rada Aleksandar Janković rekao je danas da je Partizan apsolutni favorit u predstojećoj prvenstvenoj utakmici, ali da će njegova ekipa pokušati da iskoristi pritisak pod kojim su crno-beli.

Aleksandar Janković
 

"Partizan je apsolutni favorit iz mnogo razloga. To je jedan od naših najtrofejnijih i najorganizovanijih klubova, ima mnogo reprezentativaca i možda najtaletnovanije mlade igrače. Dobro su vođeni i sve to ide u prilog tome da su favoriti", rekao je Janković novinarima na Banjici.

Fudbaleri Rada u nedelju od 14.30 na stadionu Obilića igraju protiv Partizana, utakmicu 19. kola Super lige Srbije. Rad je poslednji na tabeli sa 15 bodova, dok su crno-beli drugi sa 40 bodova, jednim manje od Crvene zvezde.

"Imamo i mi svojih prednosti, a jedna od njih je taj da ako Partizan izgubi tri ili dva boda - ispada iz trke za titulu. Taj pritisak će biti limitirajući faktor za igrače Partizana jer moraju da pobede Rad", rekao je Janković i dodao da će njegova ekipa kroz kontranapade pokušati da iznenadi protivnika.

"Obzirom da Partizan mora da postigne gol, očekujem da će imati više loptu u posedu, da će napadati i pokušavati da pronađe pukotine u našoj odbrani. To će biti dobra prilika za nas da brzim napadima i kontranapadima iskoristimo njihovo moranje", rekao je on. Janković je dodao da dobrim rezultatom protiv Partizana njegova ekipa može da dobije mnogo, pre svega na psihološkom planu, jer svi u
klubu žele da se nastavi pozitivan niz rezultata.

On je rekao i da malo ko u Srbiji očekuje da će Partizan izgubiti od poslednjeplasirane ekipe i ocenio da su crno-beli mnogo promenili način igre dolaskom Marka Nikolića, koji je bio dugogodišnji trener Rada.

"Očekujem da će Partizan igrati u formaciji 4-4-2. Sa (Petrom) Škuletićem i (Dankom) Lazovićem u napadu. Očekujem ofanzivni Partizan...", rekao je on.

Rad je u poslednje tri utakmice osvojio četiri boda, a Janković je ocenio da je njegova ekipa pokazala da će je svaki protivnik teško pobediti i da njegovi igrači deluju sve bolje na terenu. Odbrameni fudbaler Rada Nikola Raspopović rekao je da njegova ekipa nije u situaciji da preti Partizanu, ali da će učiniti sve da odigra što bolje.

"Dobro poznajemo Marka Nikolića. On nikada ne igra defanzivno, a i želeće da se pokaže protiv svoje stare ekipe. Njima je svaka pobeda bitna pa ne verujem da će biti kalkulacija. Utakmica će svakako biti zanimljiva", rekao je Raspopović.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online