Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 22.12.2012.
12:51
E. V. A

Ima vremena za Romu i Liverpul

Srpski reprezentativac Dušan Tadić dokazao da je napravio pravi potez kad je letos odbio ponude Italijana i Engleza i prešao u Tvente, jer je posle prvog dela sezone proglašen za najboljeg igrača holandske lige.

"Elf magazin" proglasio Dušana Tadića za najboljeg igrača prvog dela sezone

Veliko priznanje je ovih dana dobio Kralj asistencija, kako Holanđani zovu srpskog reprezentativca iz redova Tventea Dušana Tadića. Nekadašnji kapiten novosadske Vojvodine je u izboru "Elf magazina" proglašen za najboljeg igrača prvog dela sezone u holandskom šampionatu. Ništa čudno pošto je u 17 kola ove sezone upisao osam golova i devet asistencija u dresu kluba iz Enšedea.


Momak rođen u Bačkoj Topoli kaže da je oduševljen izborom kluba i da ne žali što je zbog prelaska u Tvente odbio mnogo jače ponude.

Srbija ne može bez njega
Dobre igre u Holandiji vratile su Dušana Tadića i u selekciju Srbije. Za "orlove" je debitovao još 2008. kad je imao samo 19 godina, ali se u nacionalnom timu ustalio tek ove godine. Selektor Siniša Mihajlović pružio mu je priliku u sve četiri utakmice kvalifikacija za SP 2014. u Brazilu. Prvi i jedini gol do sada postigao je u "svom" Novom Sadu u spektakularnoj pobedi nad Velsom od 6:1.

"Poslednjeg dana prelaznog roka na stolu sam imao ponude Rome i Liverpula. To su velikani, ali mislio sam da još nije vreme za tako veliki korak i bio sam u pravu. Nadam se da do kraja sezone možemo da napravimo veliki uspeh. Cilj je plasman u neko od evropskih takmičenja, ali možemo i više. Holandska liga uopšte nije laka kako je neki ovde predstavljaju. Kod nas u Srbiji, holandsko prvenstvo i dalje smatraju jednim od najatraktivnijih. Nema lakih utakmica, svako svakoga može da pobedi. Uživam igrajući pred punim stadionima, na odličnim terenima i u ofanzivnom načinu igre", ne krije zadovoljstvo srpski reprezentativac.


Dušan Tadić je karijeru počeo u mlađim kategorijama AIK-a iz rodne Bačke Topole, a za prvi tim novosadske Vojvodine debitovao je sa 18 godina. U međuvremenu je postao kapiten tima, a u leto 2010. preselio se u Groningen za sumu od 1,2 miliona evra.

Prve sezone na Euroborgu postao je najbolji asistent holandske Eredivizije, a treći u Evropi, iza Argentinca Lea Mesija i Nemca Mesuta Ozila. I naredne sezone je nastavio s odličnim igrama, pa je letos Groningen na njegovom transferu zaradio skoro sedam puta više, pošto je prešao u Tvente za sumu od 7,7 miliona evra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online