Subota 22.12.2012.
12:51
E. V.

Ima vremena za Romu i Liverpul

"Elf magazin" proglasio Dušana Tadića za najboljeg igrača prvog dela sezone

Veliko priznanje je ovih dana dobio Kralj asistencija, kako Holanđani zovu srpskog reprezentativca iz redova Tventea Dušana Tadića. Nekadašnji kapiten novosadske Vojvodine je u izboru "Elf magazina" proglašen za najboljeg igrača prvog dela sezone u holandskom šampionatu. Ništa čudno pošto je u 17 kola ove sezone upisao osam golova i devet asistencija u dresu kluba iz Enšedea.


Momak rođen u Bačkoj Topoli kaže da je oduševljen izborom kluba i da ne žali što je zbog prelaska u Tvente odbio mnogo jače ponude.

Srbija ne može bez njega
Dobre igre u Holandiji vratile su Dušana Tadića i u selekciju Srbije. Za "orlove" je debitovao još 2008. kad je imao samo 19 godina, ali se u nacionalnom timu ustalio tek ove godine. Selektor Siniša Mihajlović pružio mu je priliku u sve četiri utakmice kvalifikacija za SP 2014. u Brazilu. Prvi i jedini gol do sada postigao je u "svom" Novom Sadu u spektakularnoj pobedi nad Velsom od 6:1.

"Poslednjeg dana prelaznog roka na stolu sam imao ponude Rome i Liverpula. To su velikani, ali mislio sam da još nije vreme za tako veliki korak i bio sam u pravu. Nadam se da do kraja sezone možemo da napravimo veliki uspeh. Cilj je plasman u neko od evropskih takmičenja, ali možemo i više. Holandska liga uopšte nije laka kako je neki ovde predstavljaju. Kod nas u Srbiji, holandsko prvenstvo i dalje smatraju jednim od najatraktivnijih. Nema lakih utakmica, svako svakoga može da pobedi. Uživam igrajući pred punim stadionima, na odličnim terenima i u ofanzivnom načinu igre", ne krije zadovoljstvo srpski reprezentativac.


Dušan Tadić je karijeru počeo u mlađim kategorijama AIK-a iz rodne Bačke Topole, a za prvi tim novosadske Vojvodine debitovao je sa 18 godina. U međuvremenu je postao kapiten tima, a u leto 2010. preselio se u Groningen za sumu od 1,2 miliona evra.

Prve sezone na Euroborgu postao je najbolji asistent holandske Eredivizije, a treći u Evropi, iza Argentinca Lea Mesija i Nemca Mesuta Ozila. I naredne sezone je nastavio s odličnim igrama, pa je letos Groningen na njegovom transferu zaradio skoro sedam puta više, pošto je prešao u Tvente za sumu od 7,7 miliona evra.

2024 © - Vesti online