Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 14.11.2012.
00:55
Blic.rs A

Džajić ponovo na kormilu Crvene zvezde!

Epilog sastanka prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Crvene zvezde je formiranje radne grupe na čijem čelu će biti legenda kluba Dragan Džajić.

Bivši predsednik crveno-belih će predvoditi radnu grupu do izbora novog predsednika, a glavni zadaci će biti vraćanje duga koji iznosi više od 60 miliona evra.

Na "Marakani" je tokom utorka bilo veoma živo i u danu kada je predsednik Vladan Lukić i definitivno podneo ostavku, u klub se vratio Dragan Džajić.

Treća Zvezdina zveda biće na čelu radne grupe koju čine, Nebojša Čović, Branko Radujko, Aleksandar Antić, Ivica Tončev, Zoran Stojadinović, Miodrag Lemajić, Slaviša Kokez i Predrag Ćulibrk. Oni će voditi crveno-bele sve do izbora novog predsednika.

"Sve je ovo došlo dosta brzo i za mene neočekivano. Naravno, nikad nisam bežao od toga, svi smo svesni da je Zvezda u nezavidnoj situaciji i klub ne sme nikad da se preda. Hvala gospodinu Vučiću, ako ima poverenja u mene da mogu nešto da doprinesem", rekao je Džajić.

Glavni zadaci radne grupe biće hitna stabilizacija kluba, rešavanje finansijskih problema, deblokada klupskih računa i priprema za izbor klupskog rukovodstva. Takođe, dogovoren je način na koji će Zvezdin dug biti smanjen za oko 15 miliona evra u roku od šest meseci.

Ranije u toku dana je potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić potvrdio pisanje "Blica" da dug kluba sa Marakane iznosi više od 60 miliona evra, nakon čega je održan sastanak sa predstavnicima Zvezde i obraćanje javnosti posle ponoći.

"Razgovori su bili veoma dugi i otegli su se do kasno u noć. Postignut je određeni dogovor. Ono što mogu u ime države da kažem je da ćemo u skladu sa našom moći pomoći i Crvenoj zvezdi i Partizanu, potrudićemo se da napravimo reprogram njihovih poreskih obaveza. Da vidimo šta je ono što možemo da pomognemo i u reprogramu dugova koji postoje kod pojedinih banaka. Postignut je dogovor nas zvezdaša da se formira Radna grupa za stabilizaciju i konsolidaciju do izbora koji će biti održani u decembru, najkasnije početkom januara. Na njenom čelu biće predsednik Dragan Džajić i zahvalan sam što je to prihvatio", rekao je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije poručio je da cela bivša Uprava odlazi i da niko neće ostati u klubu. Na pitanje da li to znači da Marakanu napušta i Goran Vesić, rekao je: "Čuli ste".

"U radnoj grupi biće više menadžera kako bi se dug što pre sanirao. Stanje je veoma teško, a nade navijača velike. Država ne sme da dozvoli da institucije poput Zvezde i Partizana propadnu. Zvezdu čekaju velike utakmice, a tu su i veliki ljudi da pomognu", istakao je Vučić i dodao da je imao uvid u papire i da je poslednji finansijski presek napravljen zaključno sa septembrom.

"Kada sam video koliki je dug, pritisak mi je bio 210 sa 150. Dug iznosi 18 miliona prema bankama, plus pozajmice, kao i zaostala primanja prema igračima i ostalim zaposlenima. Što pre ćemo razgovarati sa Kirilom Kravčenkom, predsednikom Gasproma da se novac što pre pusti. Posebno će biti ispitano kako su svi dugovi nastali", naglasio je Vučić.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.11.2012. 08:55
Hvala Bogu i Aleksandru Vučiću!
Sreda 14.11.2012. 05:38
Mafijas matori...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online