Sreda 14.11.2012.
00:55
Blic.rs

Džajić ponovo na kormilu Crvene zvezde!

Bivši predsednik crveno-belih će predvoditi radnu grupu do izbora novog predsednika, a glavni zadaci će biti vraćanje duga koji iznosi više od 60 miliona evra.

Na "Marakani" je tokom utorka bilo veoma živo i u danu kada je predsednik Vladan Lukić i definitivno podneo ostavku, u klub se vratio Dragan Džajić.

Treća Zvezdina zveda biće na čelu radne grupe koju čine, Nebojša Čović, Branko Radujko, Aleksandar Antić, Ivica Tončev, Zoran Stojadinović, Miodrag Lemajić, Slaviša Kokez i Predrag Ćulibrk. Oni će voditi crveno-bele sve do izbora novog predsednika.

"Sve je ovo došlo dosta brzo i za mene neočekivano. Naravno, nikad nisam bežao od toga, svi smo svesni da je Zvezda u nezavidnoj situaciji i klub ne sme nikad da se preda. Hvala gospodinu Vučiću, ako ima poverenja u mene da mogu nešto da doprinesem", rekao je Džajić.

Glavni zadaci radne grupe biće hitna stabilizacija kluba, rešavanje finansijskih problema, deblokada klupskih računa i priprema za izbor klupskog rukovodstva. Takođe, dogovoren je način na koji će Zvezdin dug biti smanjen za oko 15 miliona evra u roku od šest meseci.

Ranije u toku dana je potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić potvrdio pisanje "Blica" da dug kluba sa Marakane iznosi više od 60 miliona evra, nakon čega je održan sastanak sa predstavnicima Zvezde i obraćanje javnosti posle ponoći.

"Razgovori su bili veoma dugi i otegli su se do kasno u noć. Postignut je određeni dogovor. Ono što mogu u ime države da kažem je da ćemo u skladu sa našom moći pomoći i Crvenoj zvezdi i Partizanu, potrudićemo se da napravimo reprogram njihovih poreskih obaveza. Da vidimo šta je ono što možemo da pomognemo i u reprogramu dugova koji postoje kod pojedinih banaka. Postignut je dogovor nas zvezdaša da se formira Radna grupa za stabilizaciju i konsolidaciju do izbora koji će biti održani u decembru, najkasnije početkom januara. Na njenom čelu biće predsednik Dragan Džajić i zahvalan sam što je to prihvatio", rekao je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije poručio je da cela bivša Uprava odlazi i da niko neće ostati u klubu. Na pitanje da li to znači da Marakanu napušta i Goran Vesić, rekao je: "Čuli ste".

"U radnoj grupi biće više menadžera kako bi se dug što pre sanirao. Stanje je veoma teško, a nade navijača velike. Država ne sme da dozvoli da institucije poput Zvezde i Partizana propadnu. Zvezdu čekaju velike utakmice, a tu su i veliki ljudi da pomognu", istakao je Vučić i dodao da je imao uvid u papire i da je poslednji finansijski presek napravljen zaključno sa septembrom.

"Kada sam video koliki je dug, pritisak mi je bio 210 sa 150. Dug iznosi 18 miliona prema bankama, plus pozajmice, kao i zaostala primanja prema igračima i ostalim zaposlenima. Što pre ćemo razgovarati sa Kirilom Kravčenkom, predsednikom Gasproma da se novac što pre pusti. Posebno će biti ispitano kako su svi dugovi nastali", naglasio je Vučić.

2024 © - Vesti online