Nedelja 23. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 26.10.2012.
12:18
M. Stanković - Vesti A

Sad mogu i u penziju

"Ostvario sam dečački san, sutra bih mogao da okačim kopačke jer ću jednog dana moći da pričam deci da sam pobedio Real", kaže srpski defanzivac Neven Subotić.

Zaustavio Realove zvezde - Neven Subotić

Da se zna ko je kralj u Dortmundu! Fudbaleri u žuto-crnim dresovima su u sredu veče skinuli jedan od najvećih fudbalskih skalpova i srušili brojne rekorde moćnog protivnika: Borusija - Real Madrid 2:1.


Bio je to 15. meč Portugalca Žozea Murinja na klupi Reala u grupnoj fazi Lige šampiona i prvi poraz. Takođe, njegov zemljak Kristijano Ronaldo je postigao 42. gol u Ligi šampiona, ali se prvi put dogodilo da njegov tim izgubi kad se on upiše među strelce.


Najvažnija statistika kaže da je kraljevski Real posle ovog poraza pao na drugo mesto u Grupi D sa šest osvojenih bodova, jednim manje od - Borusije. Ima još statistike protiv Reala, poput one da su Kristijano Ronaldo i ostali "kraljevići" uprkos većem posedu lopte (57 odsto) uputili samo pet udaraca u okvir gola.


Za ovaj podatak najveće pohvale pripadaju čvrstoj nemačkoj odbrani u kojoj je jedan od najvažnijih šrafova i jedan Srbin. Naravno, reč je o Nevenu Subotiću, već pet sezona nezamenjivom članu poslednje linije Borusije.


"Šta ljudi da vam kažem posle ovakve pobede? Ovo je nešto o čemu maštate kao klinac. Bilo nam je jasno da ispred sebe imamo jedan od najboljih timova na svetu i svi smo želeli da pokažemo da možemo da igramo na istom nivou, što smo na kraju i uspeli. Pobediti jedan takav tim pred našim navijačima je nešto što ćemo svi dugo pamtiti", kazao je Subotić za sajt UEFA i oduševljeno dodao:


"Što se mene tiče, srećan sam jer ako bih i sutra završio karijeru, mogao bih jednog dana da pričam mojoj deci da sam uspeo u životu da pobedim Real Madrid'.


Naravno, odao je Subotić priznanje i rivalima, hvalio Kristijana Ronalda, Benzemu, Iguaina i ostale asove španskog giganta.

"Bilo je izuzetno teško ostati fokusiran protiv tako kvalitetnih igrača. Mogu vas kazniti kad najmanje očekujete i iz najteže situacije. Ne smete im dati ni milimetar slobodnog prostora. Na kraju smo mi uspeli da iskoristimo njihove greške, ali je to bio stvarno mnogo, mnogo težak posao".


Subotić je za klupski sajt otkrio šta je presudilo u korist Borusije protiv moćnog Reala, a osvrnuo se i na nedavni poraz u lokalnom derbiju protiv Šalkea.


"Protiv Reala su odlučujući bili onih poslednjih par metara koje smo mi dodatno, više pretrčali. Protiv Šalkea smo prekasno dolazili do lopte, ovoga puta smo uvek bili tu u pravi čas. Mi smo dobili ubedljivo više duela i bili smo mnogo sigurniji. Ovo je izuzetna pobeda. Sama utakmica je bila već svojevrsni vrhunac, ne samo za nas, već i za naše navijače".


Srbin kaže da su on i saigrači pokazali da su konkurentni i na međunarodnom nivou.


"Ako nastavimo ovako da igramo možemo daleko da doguramo, ali ja u ovom trenutku ne želim da gledam toliko napred. U ovom trenutku, mnogo sam srećan i ponosan na moju ekipu. Ova pobeda je bila zaslužena, i to je sjajan osećaj".


Subotić i Borusija imaće za dve nedelje novi megdan sa zvezdama Reala, ovog puta u Madridu, na stadionu "Santjago Bernabeu".

POVEZANE VESTI

Subota 27.10.2012. 04:17
Cisto sumnjam da je Miha gledo Dortmund-Real,on je sigurno gledo njegovog velikog prijatelja Mancinija kako su dobili tri komada od Ajaksa,i usput u poluvremenu ga nazvao i rekao mu taktiku za drugo poluvreme.hahahahaa
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online