Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.12.2016.
22:39
Vestionline A

LŠ: Borusija sačuvala prvo mesto, Porto i Sevilja poslednji učesnici osmine finala (VIDEO)

Utakmicama 6. kola u grupama E, F, G i H okončana je prva faza Lige šampiona posle koje su postali poznati svi učesnici osmine finala. Ove večeri plasman među 16 najboljih overili su Porto i Sevilja, a rešeno je i nekoliko dileme oko prvog i drugog mesta u grupi.

Reuters
Borusija je remijem u Madridu sačuvala prvo mesto u grupi F

I pre utakmica poslednjeg kola bilo je poznato gotovo sve u grupi E, osim ko će u Ligu Evrope, a ko će ove večeri završiti učešće u evropskim takmičenjima. Uprkos porazu od Bajera u Leverkuzenu Monako je zadržao prvo mesto, dok će nemački tim u eliminacije sa druge pozicije. Totenhem je preokretom u završnici prvog poluvremena pošao ka pobedi protiv  CSKA i tako overio treće mesto, odnosno plasirao se u Ligu Evrope.

Dva direktna duela grupe F odlučivala su o tome ko će osvojiti prvo, a ko treće mesto. Realu je bila neophodna pobeda protiv Borusije kako bi osigurao prvu poziciju i malo je nedostajalo da dođe do nje, tačnije samo dva minuta pošto je Rojs u 88. minutu izjednačio na 2:2 i to nakon što je pre toga Obamejang smanjio zaostatak nemačkog tima posle dva gola Benzeme. I Legiji je trebala pobeda kako bi pretekla Sporting na trećem mestu i došla je do nje pogotkom Giljermea kojem za gol asistirao Aleksandar Prijović.

U grupi G Porto je do nogu potukao nezainteresovani Lester sa 4:0 i takoosigurao drugo mesto i plasman u osminu finala pa je trijumf Kopenhagena u Brižu bio potpuno beznačajan za Dance.

Iako gotovo sa rezervnim timom Juventus je rutinski savladao zagrebački Dinamo sa 2:0 ostavivši tako hrvatskog šampiona bez postignutog gola u šest odigranih utakmica. Najuzbudlljivije što se plasmana u drugi deo Lige šampiona tiče bilo je u duelu Liona i Sevilje u kom je francuskom timu bila neophodna pobeda od dva gola razlike, do koje na kraju nije došao (0:0).  

Grupa E: Bajer Leverkuzen - Monako 3:0 (Jurčenko 30, Brandt 48, Vendel 82pen), Totenhem - CSKA Moskva 3:1 (Ali 38, Kejn 45+1, Akinfejev 77ag - Džagojev 33)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa F: Real Madrid - Borusija Dortmund 2:2 (Benzema 28, 53 - Obamejang 60, Rojs 88), Legija - Sporting Lisabon 1:0 (Giljerme 30)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa G: Briž - Kopenhagen 0:2 (Mekele 8ag, Gorgensen 15), Porto - Lester 5:0 (Silva 6, Korona 26, Braimi 44, 64pen, Žota 77)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa H: Olimpik Lion - Sevilja 0:0, Juventus - Dinamo Zagreb 2:0 (Iguain 52, Rugani 73)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Žreb za osminu finala Lige šampiona biće obavljen u ponedeljak u Nionu. U prvom šeširu biće osam prvoplasiranih timova - Arsenal, Napoli, Barselona, Atletiko Madrid, Monako, Borusija Dortmund, Lester i Juventus, a u drugom osam drugoplasiranih - Pari Sen Žermen, Benfika, Mančester Siti, Bajern, Bajer Leverkuzen, Real Madrid, Porto i Sevilja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online