Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 07.10.2012.
15:23
Beta A

Miha: Želim šest bodova, Marakana na ispitu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović izjavio je danas da će biti zadovoljan samo ako njegova ekipa osvoji svih šest bodova u utakmicama s Belgijom i Makedonijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Moramo još  bolje - Siniša Mihajlović

"Zadovoljiću se samo sa šest bodova u naredna dva meča. Razmišljam tako da sve možemo da pobedimo i na taj način pripremam ekipu. Da li će tako biti, videćemo", rekao je Mihajlović novinarima u Beogradu. 

Srbija će u trećem i četvrtom kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo igrati 12. oktobra protiv Belgije u Beogradu i četiri dana kasnije u Skoplju protiv Makedonije.

"Dovoljno je da se pogleda gde Belgijanci igraju. Njih 14 je u engleskoj Premijer ligi, gde su vodeći igrači. Favoriti su na papiru, što ne znači da će biti i na terenu. Videćemo ko će tog dana biti raspoloženiji i imati više sreće", rekao je Mihajlović. 

U prethodne dve utakmice Grupe A reprezentacija Srbije igrala je nerešeno sa Škotskom u gostima (0:0) i pobedila je Vels u Novom Sadu sa 6:1.

"Igra protiv Velsa je bila zadovoljavajuća, ali ja hoću još bolje. Igrali smo visoki presing, lopta je bila na zemlji, bilo je kratkih dodavanja, a igrači su menjali pozicije. To je pravi put, međutim, sada idu teže utakmice i videćemo kako će biti", dodao je Mihajlović.

On je kazao da će napadač Partizana Marko Šćepović protiv Belgije "sigurno ući u igru", što će biti njegov debi, a prvi put poziv u A selekciju danas su dobili i vezni igrači Alen Stevanović iz Torina i Nikola Krstičić iz Sampdorije.

"Uzdam se mnogo u Šćepovića. On zna da igra, da daje golove i drži loptu i kada bude potpuno spreman, neće biti problema sa špicem. Krstičić i Stevanović imaju karakteristike koje su mi potrebne na njihovim pozicijama. Svim svojim kvalitetima zaslužuju da budu u reprezentaciji, a da li će tu ostati, zavisi samo od njih", kazao je selektor i dodao da zna kojih osam reprezentativaca će početi utakmicu s Belgijom, dok će o trojici naknadno odlučiti.

"Kod mene su svi standardni i svi znaju da mogu da igraju, a ko nije zadovoljan ako se nađe na klupi ili na tribinama, nije nam potreban", dodao je Mihajlović.

On je ponovio da njegov tim više neće igrati u Beogradu kvalifikacije za Svetsko prvenstvo ako navijači protiv Belgije budu zviždali njegovim igračima.

"Ako bude zviždanja kao na prijateljskoj utakmici protiv Irske u avgustu, onda se više neće igrati u Beogradu. To zavisi samo od navijača, bez obzira da li se to nekome sviđa ili ne", rekao je Mihajlović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Na prijateljskoj utakmici koju je Srbija u avgustu odigrala bez golova sa Irskom na stadionu Crvene zvezde u Beogradu prisustvovalo je oko sedam hiljada ljudi, od kojih je većina zviždala golmanu "orlova" i Partizana Vladimiru Stojkoviću prilikom svakog kontakta sa loptom.

"Ovo je prava prilika da me beogradska publika razuveri i dokaže da je naš 12. igrač i da je uz svoju reprezentaciju. Ako budu navijali kao što svi ostali navijaju za svoje reprezentacije, onda sam spreman da se javno izvinim zbog onoga što sam ranije rekao", kazao je selektor "orlova".

Srbija je utakmicu drugog kola, u kojoj je pobedila Vels sa 6:1, igrala na stadionu Vojvodine u Novom Sadu, a Mihajlović je ranije pokrenuo inicijativu da se mečevi reprezentacije igraju van Beograda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online