Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 02.09.2012.
13:53
Vestionline, Ag. A

Mihajlović odabrao igrače za Škotsku i Vels

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović objavio je danas spisak igrača na koje računa za mečeve protiv Škotske i Velsa na startu kvalifikacija za prvenstvo sveta u Brazilu 2014. godine.

Kreću kvalifikacije za Mundijal u Brazilu - Siniša Mihajlović

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je da nema tremu uoči starta kvalifikacija za Mundijal i obećao da će njegov tim u svakoj utakmici imati maksimalan pristup i dati sve od sebe za nacionalni dres.

"Ostalo je još pet dana do prve utakmice sa Škotskom i rano je za tremu, čak i ukoliko je bude, biće to ona pozitivna, koja prestaje kad počne utakmica. I kao igrač nisam bio od onih koji ne mogu da spavaju noć pre meča, tako će da bude i sada kada sam selektor. Kvalitetniji smo i od Škotske i od Velsa, ali za povoljan rezultat neće biti dovoljno samo da izađemo na teren. Moraćemo da pružimo maksimum, da se borimo i trčimo isto kao i oni. Nadam se povoljnom rezultatu, ali jedino što mogu da obećam je maksimalnu borbenost mog tima", rekao je Mihajlović na konferenciji za novinare u hotelu "Hajat".

On je dodao da pažljivo prati očekivanja javnosti i da nije zabrinut zbog toga što ima dosta pesimizma.

"Dobro poznajem naš narod, mi mislimo da smo najjači na svetu, što naravno nije tačno. Dobro je što imamo visoko mišljenje o sebi, ali samo kad imamo pozitivne rezultate. Moji igrači, ceo FSS i ja verujemo da možemo u Brazil, iako znamo da će biti mnogo teško. Voleo bih da javnost ne bude previše optimistična posle pobeda, ali i da ne bude previše negativna ukoliko dođu neki loši rezultati. Kvalifikacije su duge i uvek ima vremena da se stvari poprave. Ja mislim da možemo da pobedimo u obe utakmice, ali isto tako reći ću vam da je jedna pobeda i remi odličan rezultat. U fudbalu je najvažnije da ne izgubite, ali ukoliko bi odigrali dva puta nerešeno, to bi svakako bio razočaravajući učinak", rekao je Mihajlović i dodao da od igrača na koje je računao na spisku nisu povređeni Zdravko Kuzmanović, Miloš Krasić, Ivan Radovanović i Alen Stevanović, dok su Miralem Sulejmani i Marko Šćepović, koji se oporavljaju od povreda, pozvani da bi osetili atmosferu u timu.

Na spisku su:

Golmani: Vladimir Stojković, Željko Brkić, Damir Kahriman.

Odbrana: Branislav Ivanović, Neven Subotić, Matija Nastasić, Aleksandar Kolarov, Nikola Maskimović, Milan Biševac, Aleksandar Luković, Nenad Tomović.

Vezni red: Srđan Mijailović, Nemanja Matić, Nikola Ninković, Aleksandar Ignjovski, Dušan Basta, Ljubomir Fejsa, Radoslav Petrović.

Napad: Marko Šćepović, Duško Tošic, Dušan Tadić, Filip Đuričić, Nemanja Tomić, Miralem Sulejmani, Lazar Marković, Darko Lazović i Dejan Lekić.

Srbija kvalifikacije počinje 8. septembra u Škotskoj. Meč će se odigrati na stadionu "Hempden park" od 16 sati po srpskom vremenu. Tri dana kasnije u Novom Sadu gostuje Vels, a utakmica na stadionu "Karađorđe" zakazana je za 20.30 sati.

U Grupi A, pored Srbije, Škotske i Velsa, takmičiće se još Hrvatska, Belgija i Makedonija.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.09.2012. 15:18
A da nije mislio na zorana tosica, kad je rec o napadu, a ne karleusu..?
Nedelja 02.09.2012. 14:39
vezni red=defanzivno-vezni red napad-svega ima poštenog napadača nema,šćepović,dečko tek stao na noge pozvan?!
Nedelja 02.09.2012. 16:23
"dobro" je.... idemo da se branimo...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online