Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 10.04.2012.
13:36
Blic A

Mijatović: Ne tražite Mihi da bude prvak sveta

"Siniša Mihajlović je dobro došao srpskom fudbalu, treba mu pomoći, a ne tražiti da reprezentaciju dovede do titule svetskog šampiona", kaže za „Blic naš proslavljeni as Predrag Mijatović, bivši saigrač novog selektora "orlova".

Miha nema čarobni štapić - Mijatović

Fudbalski savez je odlučio da Srbiju s klupe kroz kvalifikacije za odlazak na Mondijal 2014. vodi daroviti trener iza koga je rad u Bolonji, Kataniji i Fjorentini. Njegovi nekadašnji drugovi iz državnog tima listom ga podržavaju, ali i upozoravaju da treba biti strpljiv.

"Mihajlović je moderan trener, koji ima iskustvo jer je vodio par ekipa u kvalitetnoj italijanskoj ligi. Poznaje naš mentalitet, potreban je srpskom fudbalu, zato ne sumnjam da će napraviti dobar posao", ističe Mijatović.

Od Siniše će se tražiti plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu?

"On neće biti samo selektor, potrebna mu je podrška od kompletnog Saveza, od svih struktura. Nema razloga da ne bude sve kako treba i kako Siniša želi, ali moramo znati da on nema čarobni štapić pa da svi od njega očekuju da će postati prvak planete. Neka ide korak po korak".

U Primeri vaš bivši klub Real kao da gubi dah u trci za titulu?

"Bez obzira na to što je Real prokockao šest bodova, tih 10 koraka više bilo je nerealno i neverovatno. Sadašnja četiri boda prednosti su realna, ali i dalje ozbiljno preimućstvo. Madriđani su možda izgubili neke bodove na koje nisu računali, ali nadam se da će izdržati i osvojiti titulu".

Verovatno će odluka pasti na "Nou kampu", Real u Barseloni igra rasterećenije nego na svom terenu?

"Moglo bi se reći da je tako, ali bih dodao da je i komplikovano, jer Real ima negativnu statistiku u Kataloniji, gde je Barselona apsolutno dominantna i gde igra sa 150 odsto mogućnosti. Za razliku od utakmica na "Bernabeu", Real na "Nou kampu" ove sezone liči na malo ozbiljniju ekipu, nisu nijednom nadigrani".

Vaša prognoza za polufinale Lige šampiona?

"Logično je, a i voleo bih, da se u finalu sastanu Real i Barselona, u ovom trenutku dva najubedljivija tima u Evropi. U borbi za trofej nikakva tradicija ne važi, ali zato bih dao prednost Realu iz dva razloga. Prvi je da Real nikada nije izgubio finale Lige šampiona, a drugi da nijedan klub u ovom takmičenju nikada nije dva puta uzastopno osvojio titulu. Naravno, pre svega treba preskočiti vrlo nezgodni Bajern, mada ni Čelsi nema šta da izgubi, pogotovo što je apsolutno pre tri sezone zaslužio da prođe Katalonce, pa možda mu se sada sve to vrati".

Rukometaši Španije pokazali su fer-plej i u meču bez takmičarskog značaja pobedom nad Poljskom omogućili Srbiji odlazak u London?

"Špance ne zanimaju igre i igrice koje su svojstvene drugima. Ne šale se s reprezentacijom, kladionicama, nemaju afere, igraju fer i korektno, zato im se kroz pobede sve to vraća u svim sportovima. Pošteno bi igrali i da smo mi bili umesto Poljaka, daj bože da je više takvih filozofija", zaključio je Mijatović. 

POVEZANE VESTI

Utorak 10.04.2012. 15:31
Tako je Mijate svaka ti je na mestu,smeker si bio i ostao.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online