Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 21.08.2011.
21:06 >> 22:44h
Vestionline A

Zvezda pobedila Javor na Marakani

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su ivanjički Javor sa 2:0, dok je Hajduk iz Kule trijumfom nad BSK Borčom 3:0 zauzeo prvo mesto, nakon odigranih mečeva drugog kola Jelen Superlige.

Najbolji pojedinac meča sa asistencijom i postignutim golom - Evandro

Strelci za tim Roberta Prosinečkog pred oko 10 hiljada gledalaca bili su Duško Tošić u 22. i Evandro u 68. minutu.

Crveno-beli su tako nakon startnog poraza od Spartaka upisali prva tri boda u novoj sezoni i sustigli najvećeg rivala Partizan koji je u nedelju izgubio od Slobode u Užicu rezultatom 2:1.

Zvezda je kao što se i očekivalo krenula ofanzivno, a do vođstva je došla u 22. minutu. Strelac je bio najbolji igrač Zvezde na početku sezone Duško Tošić koji je posle asistencije Evandra savladao golmana domaćih za 1:0.

Početkom drugog dela posle odličnog prodora Borhe po levoj strani za malo je na loptu zakasnio Mezenga, a u 58. minutu gosti su tražili prekršaj zbog navodnog faula povratnika u tim Li Adija u šesnaestercu, ali sudija nije pokazao na penal.

Utakmica je definitivno rešena u 68. minutu, kada je Tošić centrirao sa leve strane, Mezenga je navukao jednog igrača i ostavio Evandra samog, a Brazilac je glavom postigao i drugi gol za crveno-bele.

U nastavku meča nije bilo posebnih šansi, a Zvezda je održavala prednost, čuvajući igrače za revanš meč plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope protiv Rena, koji je večeras neočekivano i ubedljivo poražen na gostovanju Monpeljeu rezultatom 4:0.

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki je bio zadovoljan partijom svojih izabranika u pobedi nad Javorom rezultatom 2:0.


"Mnogi su nas otpisali, a mi smo se vratili. Zadovoljan sam što smo se vratili posle samo tri dana od poraza od Rena. Znao sam da nam neće biti lako, i u nekim trenucima smo imali problema, jer trener Javora Milojević odlično poznaje stil i način igre Crvene zvezde. Držali smo loptu, dominirali, tako da moram biti zadovoljan pobedom", rekao je Prosinečki.

Posle iznenađujuće pobede Haduka iz Kule protiv OFK Beograda u gostima (2:3) na otvaranju sezone, renovirani tim trenera Nebojše Vignjevića je deklasirao BSK iz Borče ove nedelje na svom terenu rezultatom 3:0.

Golove za Hajduk postigli su Milan Bubalo u 23, Novica Maksimović u 45. i Aleksandar Ćovin u 51. minutu, pa se tako tim iz Bačke pridružio Radu i Smederevu na vrhu tabele, sa maksimalnim učinkom od šest osvojenih bodova.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.08.2011. 21:42
SKINITE PENTAGRAME SA GRBA!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online