Nedelja 21.08.2011.
21:06 >> 22:44h
Vestionline

Zvezda pobedila Javor na Marakani

Najbolji pojedinac meča sa asistencijom i postignutim golom - Evandro

Strelci za tim Roberta Prosinečkog pred oko 10 hiljada gledalaca bili su Duško Tošić u 22. i Evandro u 68. minutu.

Crveno-beli su tako nakon startnog poraza od Spartaka upisali prva tri boda u novoj sezoni i sustigli najvećeg rivala Partizan koji je u nedelju izgubio od Slobode u Užicu rezultatom 2:1.

Zvezda je kao što se i očekivalo krenula ofanzivno, a do vođstva je došla u 22. minutu. Strelac je bio najbolji igrač Zvezde na početku sezone Duško Tošić koji je posle asistencije Evandra savladao golmana domaćih za 1:0.

Početkom drugog dela posle odličnog prodora Borhe po levoj strani za malo je na loptu zakasnio Mezenga, a u 58. minutu gosti su tražili prekršaj zbog navodnog faula povratnika u tim Li Adija u šesnaestercu, ali sudija nije pokazao na penal.

Utakmica je definitivno rešena u 68. minutu, kada je Tošić centrirao sa leve strane, Mezenga je navukao jednog igrača i ostavio Evandra samog, a Brazilac je glavom postigao i drugi gol za crveno-bele.

U nastavku meča nije bilo posebnih šansi, a Zvezda je održavala prednost, čuvajući igrače za revanš meč plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope protiv Rena, koji je večeras neočekivano i ubedljivo poražen na gostovanju Monpeljeu rezultatom 4:0.

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki je bio zadovoljan partijom svojih izabranika u pobedi nad Javorom rezultatom 2:0.


"Mnogi su nas otpisali, a mi smo se vratili. Zadovoljan sam što smo se vratili posle samo tri dana od poraza od Rena. Znao sam da nam neće biti lako, i u nekim trenucima smo imali problema, jer trener Javora Milojević odlično poznaje stil i način igre Crvene zvezde. Držali smo loptu, dominirali, tako da moram biti zadovoljan pobedom", rekao je Prosinečki.

Posle iznenađujuće pobede Haduka iz Kule protiv OFK Beograda u gostima (2:3) na otvaranju sezone, renovirani tim trenera Nebojše Vignjevića je deklasirao BSK iz Borče ove nedelje na svom terenu rezultatom 3:0.

Golove za Hajduk postigli su Milan Bubalo u 23, Novica Maksimović u 45. i Aleksandar Ćovin u 51. minutu, pa se tako tim iz Bačke pridružio Radu i Smederevu na vrhu tabele, sa maksimalnim učinkom od šest osvojenih bodova.

2024 © - Vesti online