Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.07.2016.
12:30
S. Ban A

Subota, dan za post i odricanje

Astrološko učenje kaže da je svaki dan u nedelji pod vladavinom jedne planete. Nedeljom vlada Sunce, ponedeljkom Mesec, utorkom Mars, sredom Merkur, četvrtkom Jupiter, petkom Venera i subotom Saturn.

zastavki.com
 

Ova podela je naizgled bespotrebna i u astrološkoj praksi se retko koristi. Ipak, svakom čoveku može biti od velike koristi jer simbolika planete ukazuje na dominantnu energiju dana koju je dobro koristiti na jasno definisan način.

Najbolji primer je podela subote i nedelje. Doskora su se venčanja i krštenja uglavnom odigravala subotom što je bilo pogrešno. Tim danom vlada planeta Saturn koja vlada prošlošću, bedom i mrtvima. Subota je dan koji je pod jakim dejstvom energije koja nije povoljna za veselja i bilo kakve obrede kojima se slavi neko rođenje. To je dan kad je najbolje da se posvetimo sećanjima na pokojnike, kad je korisno da obiđemo stare i nemoćne, kad je neophodno da se odreknemo sopstvene udobnosti. Zbog toga je taj dan, astrološki gledano, dan za post i odricanje.

S druge strane, nedelja je sunčev dan, pa je jasno zbog čega je u poslednje vreme sve veći broj onih koji upravo ovaj dan biraju za srećna dešavanja.

Mars vlada utorkom

Kao što Saturn i Sunce imaju svoju simboliku, tako i ostalih pet planeta koje vladaju ostalim danima u nedelji imaju svoju. Međutim, sve to je samo uopšteno uputstvo koje u praksi ne mora mnogo da znači ukoliko osoba ne poznaje svoj lični horoskop. Jer, u zavisnosti od toga koja nas planeta "muči", zavisi i to šta i kog dana u nedelji treba da radimo. Pa na primer, osoba koja ima previše marsovske energije u sebi i oko sebe treba utorkom da posti i "služi".

Svaka planeta ima i dobru i lošu stranu. Ako poštujemo simboliku Saturna i sami se odreknemo svih zadovoljstava, zauzvrat ćemo biti nadareni mudrošću, izdržljivošću i strpljenjem. Ako ne ispoštujemo, Saturn će nas opet nagraditi svojom energijom, ali to je onda depresija, siromaštvo i bolest.

Astrološki, Sunce je život, smisao života, radost i rođenje. Ipak, nekontrolisan protok ove energije ukazuje na preteranu sujetnost i gordost. Ukoliko svoju radost, zdravlje i životnost ne podelimo sa drugim ljudima i ukoliko sebe doživimo kao nekog ko je pozvan da procenjuje i sudi o drugima, posledice mogu biti psihičke bolesti, nervni slomovi i porodični problemi, naročito između očeva i njihove dece. Dakle, nedelja je dan za odmor, veselje i radost u kojoj mora učestvovati cela porodica.
 

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Bik u šetnju, Ribe u post
ZVEZDE I MISTERIJE Blizanci, gospodari reči
ZVEZDE I MISTERIJE Pećine koje svetle
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online