Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.11.2015.
12:30
S. BAN A

Blizanci, gospodari reči

Može se reći da su neki ljudi rođeni zaljubljeni u knjige. Od ranog detinjstva život za njih je čarolija ispisana prvo slikovnicama a zatim, kroz prva slova i reči, živopisni opisi u književnom štivu. Astrološkim podelama, kada je pisana reč u pitanju, glavna uloga je pripala znaku Blizanaca. Ali, šta je to što odvaja pisca od čitaoca.

natupedia.com
 

U astrologiji, planeta Merkur predstavlja pisanu reč i svaku vrstu komunikacije. Iz samog položaja ove planete ne može se zaključiti da li će osoba samo strastveno čitati ili će uz to i pisati. Na ovo ukazuju aspekti, ali i kvalitet znaka u kome se Merkur našao.

Novinara će dati Merkur u konjukciji sa Suncem, pesnika Merkur u aspektu s Venerom. Merkur u aspektu s Marsom daće predispoziciju da osoba ima dara da na papir prenese stručna znanja, dokumentarna štiva daće Merkur u aspektu s Saturnom, naučna, ali i okultna - aspekt s Uranom. Prevodilac će biti onaj kome je Merkur u aspektu s Jupiterom, ali, ovaj aspekt će ukazati i na osobu koja se bavi izdavaštvom jer je to slika velikih tiraža.

Svetska slava

Još jedan primer svetske slave je horoskop pisca Dena Brauna. Iako je u trenutku njegovog rođenja Sunce već bilo ušlo u znak Raka, čak tri planete su smeštene u Blizancima. Mars, Merkur i Venera u ovom znaku opisuju ogromnu posvećenost i energiju koja je pretočena u reči donela svetsku slavu.

Da li će pisana reč koju smo izneli iz sebe ugledati svetlost dana i stići do drugih ljudi, govori ostatak horoskopa. Da bi naša pisana reč bila obnarodovana, potrebno je, pored naglašenog Merkura koji ukazuje na dar pisanja, imati i pokazatelje u sedmom ili 10. natalnom polju. Pa tako, ako je u 10. polju, na primer, znak Blizanaca onda znamo da će se osoba profesionalno baviti pisanjem jer je ovo polje pozornica profesije i karijere.

Ni to nije dovoljno za prognozu velikog uspeha. Da bi neko postao slavan i opšte popularan, mora u svom horoskopu da ima naglašen Jupiter jer je on taj koji umnožava i donosi uspeh. Dobar primer za ovu priču je autorka romana "Hari Poter" Džoana Rouling. Fantastična priča o njenom životu na ivici egzistencije dok je pisala prvi deo ovog sada svetski popularnog romana, potkovana je ličnim horoskopom u kome je uspeh bio zagarantovan.

Naime, Jupiter (umnožavanje, štampanje) u njenom natalnom horoskopu je u znaku Blizanaca (knjige), a planeta koja vlada Blizancima, Merkur, smešten je na zvezdi nekretnici Regulus (29. stepen Lava). Ova zvezda je jedna od najpoznatijih nekretnica jer daje upečatljivo jako dejstvo koje se manifestuje kroz kraljevsko superiornu moć kojom nadahnjuje planetu koja se na njoj nađe. S obzirom na to da se je u Džoaninom horoskopu reč o Merkuru, svetska slava bila je neizbežna.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Blizanci, vesnici radosti
ZVEZDE I MISTERIJE Blizanci, večita deca Zodijaka
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online