Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 28.11.2014.
13:36
S. Ban A

Krvavi Mesec najavljuje opasnost

Ako bismo gledali na Mesec s neke druge planete, on bi uvek bio pun. Faze koje mi vidimo i koje pratimo menjaju se samo zbog naše, geocentrične lokacije. Gledajući iz astrološkog ugla, Mesec predstavlja ženski princip, noć, misao, sećanje i emociju u izvornom obliku. Dakle, ne emocija koju prepoznajemo kao ljubav između dva ljudska bića, već svaka emocija, na prvom mestu osećaj koji gajimo prema samom sebi.

 


Iako njegove faze, koje mi sa Zemlje vidimo, utiču na naše ponašanje, njegov uticaj je uvek isti, baš kao i njegovo postojanje, čak i onda kada je nama nevidljiv. To znači da je Mesec (emocija) uvek prisutan, samo je razlika u tome koliko smo sposobni da ga uvidimo, osvestimo i osetimo, čak i onda kada je u potpunom pomračenju.


Baš sredinom aprila desilo se pomračenje koje je poznato kao Krvavi Mesec. Ovaj događaj najavio je početak tetrade, retke pojave četiri lunarne eklipse, od kojih se prošla dogodila u oktobru, a još dve će se desiti tokom 2015. godine. Tokom Mesečevog boravka u senci Zemlje on poprimi crvenkastu boju koja je posledica prelamanja sunčevih zraka kroz Zemljinu atmosferu.


Mnogi veruju da ovaj fenomen najavljuje vreme ostvarenja mračnih proročanstava, pozivajući se na proročanstvo iz Biblije "pre nego što dođe veliki dan Gospodnji, Sunce će se pretvoriti u tamu, a Mesec u krv".

Uticaj na Ovnove i Vage

Na ličnom nivou, pomračenje Meseca donosi pad raspoloženja, emotivnu razdražljivost, pad forme i stagnaciju. Crveni prsten oko njegove kugle biće vidljiv iz obe Amerike, Novog Zelanda i ostalih delova Pacifika. To bi, astrološki gledano, trebalo da znači da će najjače dejstvo ovog fenomena osetiti upravo žitelji tih delova sveta. Ipak, uz njih, promene mogu osetiti i sve osobe koje u svom natalnom horoskopu imaju lične planete u znaku Ovna ili Vage.

Ovakvo tumačenje je prilično proizvoljno, naročito ako gledamo na to iz astrološkog ugla. Ovakav Mesec i njegove faze ukazuju na period teškoća, ali ne i na buduću apokalipsu. Da je astrološkom učenju glavni zadatak da neguje fatalistički pogled na postojanje, odavno bismo nestali. Naprotiv, glavni zadatak ovog učenja jeste da upozori i osvesti ljudski um na to da nije sam i nije apsolutni gospodar kako svoje, tako ni tuđe sudbine i da upravo onima koji to ne shvataju sledi kazna.

Naime, mi jesmo kreatori našeg puta, ali samo do one granice koja ne ugrožava svet i ljude oko nas. Pošto je u pitanju veština kojoj tokom celog života stremimo, jasno je da ćemo tokom života biti izloženi i događajima za koje, naizgled, mislimo da nisu u našoj moći, a od kojih želimo da se ogradimo i izbegnemo odgovornost.


Period koji nam sledi donosi opasnosti i teškoće za ženski princip, a u to, ne sme se zaboraviti, spadaju i deca, porodica, domaćinstvo i sve ono što u nama budi osećaj sigurnosti i topline. Na mundanom nivou, Mesec predstavlja široke narodne mase, pa Krvavi Mesec upozorava i na opasnost stradanja nekih naroda. Astrološki bi bilo korektno reći i to da je ovo, bez obzira na pokušaj blagog pristupa ovom fenomenu, ipak period u kome, ako dođe do ratnih sukoba, posledice mogu biti nesagledive.


S obzirom na to da je poznato da velike svetske sile nisu gluve na mišljenje astrologa, nadajmo se da će se, u narednom periodu, u njihovom bliskom okruženju naći neki vrsni poznavalac ove drevne nauke, koji nije nacionalno ostrašćen i koji ih može upozoriti na opasne znake koje nam nebo šalje.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Mesec diktira raspoloženje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online