Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 04.08.2013.
08:00
menshealth.rs A

Namirnice koje isceljuju organizam

Namirnice koje isceljuju ili leče organizam su prirodni čistači organizma, koje će ujedno doprineti i mršavljenju. Naime, prekomerna težina je vrlo često posledica sporog varenja, loše hidratacije i nagomilavanja toksina u telu. Pročitajte koje su to super-namirnice.

Namirnice koje isceljuju ili leče organizam su prirodni čistači organizma
 

Ako ne varite hranu efikasno, ne pijete čistu vodu ili eleminišete otpad iz organizma na regularnoj bazi, vaše telo će skladištiti masti kao zaštitni mehanizam da bi održalo u funkciji svoje vitalne unutrašnje organe i sačuvalo ih od oštećenja gomilanjem ovih toksina. Ukoliko pokušate da uklonite ove toksine i otpade iz tela, ono će početi da se leči.

Zdravo telo će sa lakoćom biti u stanju da apsorbuje ključne hranjive materije iz namirnica, efikasno eliminisati otpad i zadržati neophodnu energiju za svakodnevne aktivnosti i trening.

Namirnice koje hrane organizam bogate su enzimima, amino kiselinama, fitohemikalijma, antioksidansima, vitaminima, mineralima, probiticima, esencijalnim masnim kiselinama, vodom i vlaknima važnim za hranjenje tela i brzo uklanjanje toksina koji se nalaze u vašim masnim ćelijama.

CRVENI KUPUS
Crveni kupus ribanac koji se konzumira u sirovom ili ukiseljenom stanju je moćan probavni suplement i detosikator koji sadži probiotike, enzime, fitohemikalije, aminokiseline, vitamine, minerale i vlakna. Ovo hranljivo povrće pomaže u uklanjanu toksina, bori se sa slobodnim radikalima i naseljava probavnim sistem sa korisnim bakterijama.

KELJ
Kelj je super hrana najvišeg nivoa. Ovo povrće je bogato hlorofilom, vitaminom C i K, gvožđem, kalcijomom, aminokiselinama, flavonoidima, karotenoidima. Bori se protiv upalnih procesa i opskrbljuje telo neophodnim važnim hranljivim sastojcima koji podmlađuju i isceljuju. Kelj ima malo kalorija i sadrži visoki procenat vode i vlakana, što ovu namirnicu čini savršenom za gubljenje suvišnih kilograma.


BOBIČASTO VOĆE
Borovnice, kupine, ribizle, maline, jagode su takođe su plodovi super hrane i najbolji su izbor za pomoć pri mršavljenju. Bobice sadrže grupu antioksidanasa, poznatih kao flavonoidi i karotenoidi koji su esencijalni saveznik u borbi protiv slobodnih radikala, koji prouzrokuju gomilanje toksina i oksidativnog stresa u telu. Izvrstan su izvor vode i vlakana, koji se zajedno bore protiv toksina i otpada, na taj način stimulišući gubitak neželjene težine.


LJUTA PAPRIKA
Mnogima ne previše drag ukus ljute paprike ili feferone je izuzetno korisna namirnica za borbu protiv suvišnih kilograma jer sadrži jedinjenje kapsaicin. Ovo jedinjenje pomaže ubrazavanju metabolizma i sagorevanju masti.

LUK
Luk je fanastična i jeftina namirnica, koju mmožete uključiti u svoju svakodnevnu ishranu za mršavljenje, poboljšanje probave i opšteg zdravlja. Crni luk sadrži visoku količinu sumpora, vitamin C, kvercetin i vlakna koja su moćno sredstvo za neutralisanje slobodnih radikala, održavanje čiste krvne slike i detoksikaciju tela. Crni luk sadži i flavonoide koji pomaže stimulaciju i proizvodnju antioksidansa glutationa, ključnog u detokcikaciji jetre.


AGRUMI ILI CITRUSI
Na prvom mestu limun i pomorandže su izuzetno zdravo voće koje je čisti i isceljuje organizam. Agrumi sadrže visok stepen vode, vitamina C i A, flavonoide i vlakna koja se bore protiv slobodnih radikala i učestvuju u borbi protiv toksina. Limun, grejp, pomorandže i lajm su citrusno voće koje je poželjno jesti ukoliko želite ubrzati organizam i izgubiti višak kilograma.

POVEZANE VESTI

Nedelja 04.08.2013. 09:58
hrana je oduvek i bila alfa i Omega Zivota i njegovog kvaliteta na ovoj planeti MANIPULACIJOM HRANE i osnovnih elemenata SE PRVOKLASNO MANIPULISE NAROD KAKVA RATNA STRATEGIJA preko hrane poremetiti nervni sistem, zakociti mehanicku hemiju u telu, psihu u kontrolu tudjih ruku... ALI GDE IMA OTROVA IMA I PROTIVOTROVA naucnici alternativci pronalaze izlaze
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online