Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.07.2016.
06:30
Vestionline A

8 grešaka koje činimo kod doručka

Svi znamo da je doručak najvažniji obrok, ali ono što zapravo ne znamo o ovom obroku može prouzrokovati gojenje.

pixabay
Slobodno pijte kafu, ali bez previše dodataka, kao što su šečer ili šlag

Razmislite pre nego što počnete da jedete 

Kada kolege krenu da dele hranu, kancelarija se može ubrzo pretvoriti u zamku. Oduprite se grickanju, udahnite duboko i fokusirajte se na vaše prave ciljeve vezano za ishranu. 

Ne dajte da vas sokovi zavaraju 

Možda mislite da je čaša soka najbolji način da započnete dan, ali to je zapravo velika greška. Ne samo što ćete se napuniti velikom količinom šećera, ujedno ćete uneti vrlo malo hranljivih vitamina u organizam. Mnogo bolja ideja jeste da popijete čašu vode i pojedete pomorandžu. Cela voćka nudi dijapazon vitamina i minerala u svom soku, a hranljiva vlakna voćke će održavati sitost organizma sve do ručka. 

Odolite iskušenjima 

Kolačići su sjajni i jako ukusni, ali ukoliko je suočavanje sa njima prva stvar koju radite ujutro, potrudite se što više možete da ovu naviku iskorenite. Šećerne žitarice, tostirana peciva, đevrek, rolnice sa cimetom su jako primamljive, ali će vrlo verovatno izazvati rast šećera u krvi, propraćeni padom energije i preranom osećaju gladi. 

Ne izbacujte kafu 

Ne morate da se odreknete vaše jutarnje doze kofeina, iako ste opsednuti trenutnim režimom ishrane. U slučaju da organizam ne reaguje negativno na kofein, preporučljivo je konzumirati ga. Kafa može biti ukusan i prirodan način da dignete raspoloženje i funkcije mozga. Naravno, budite oprezni sa kafom, ukoliko vam je potrebno više od dve šolje da biste započeli dan, možete izazvati poremećaj sna. 

Ne nasedajte na rafove pored kasa 

Namirnice koje se nalaze na rafu pored kase dok čekamo red su velika zamka, ne samo da su pune šećera i kalorija nego vas neće ni zasititi. Uvek gledajte da uzmete samo ono što vam zaista treba u marketu, ukoliko osećate potrebu da nešto ''gricnete'' kesa kikirikija će biti mnogo bolje rešenje od svake čokoladice i keksa koji se nalaze na kasi. 

Zapamtite ovu mantru 

Stara izreka kaže: ''Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ i večeraj kao prosjak,'' imajte ovaj citat na umu tokom celog dana i znajte da se sigurno nalazite na putu zdravog gubljenja telesne težine. 

Doručak je obavezan 

Iako se osećate puno još od sinoćne večere, potrudite se da pojedete bar malo doručka. Teški obroci kasno u noć mogu opteretiti vaš organizam i poremetiti varenje, mogu čak da poremete i san. Preskakanje obroka može prouzrokovati usporavanje metabolizma, ukoliko možete uzmite parče tosta, toplog čaja, jabuke, jogurt sa što manje procenta masti. 

Dodajte čašu vode svakom jelu 

Uvek je dobro uključiti vodu uz svaki obrok, hidriraće organizam i pomoći će vam da se osećate sitim i zadovoljnim mnogo duže.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online