Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 04.01.2016.
04:30
blic.rs, Vestionline A

Ovo su tajne iskusnih domaćica

Prenosimo vam neke tajne iskusnih domaćica koje su neophodne kako bi vam život u kulinarskom carstvu bio lakši, ali i lepši.

blog.fairwaymarket.com
Najbolji sirevi za pice i tople sendviče

ZAPEČENI SIREVI

Stručnjaci su testirali sireve na visokim temperaturama, a mi vam nudimo spisak sireva koji su najbolji za pripremu toplih sendviča, pica ili jela od povrća.
− Parmezan: Ovoj vrsti italijanskog sira treba dodati malo pavlake, jer se nakon zagrevanja brzo stvrdne i postane gorak.
− Ementaler: To je veoma mastan sir, koji se lako topi i ima lepu zlatnu boju. Najbolji je za topla jela kada je prezreo.
− Mocarela: Kad se zapeče, dobije lep ukus. Savetujemo da ovaj sir koristite kada spremate picu, a odličan ukus daje i salatama od svežeg povrća.

ZAGORELE ŠERPE

Ako su vam šerpe zagorele posle kuvanja sipajte u nju limun, sirće i malo deterdženta, prokuvajte i posuda će biti kao nova.

ZAMRZNITE LUK

Malo toga možete da uradite da biste poštedeli sebe, ukućane i komšije neprijtnog mirisa dinstanog luka. Ono što možete da uradite je da jednom nedeljno ili ređe izdinstate veću količinu crnog luka, a potom ga zamrznete. Za svako naredno kuvanje samo odvojte kašikom i koristite ga normalno.

LISNATO TESTO

Ako vam lisnato testo preostane nakon upotrebe, ostatke ne bacajte. Zamesite manje komade, a u posudi umutite jaje. Premažite testo i pospite rendanim sirom. Pecite u rerni na temperaturi od 200 C oko 10 minuta. Ovo posluženje možete servirati i toplo i hladno.

PASTA ZA OTISKE

Sve mesingane površine u kuhinji, kvake, držače za ubruse, maramice, salvete najlakše ćete odmastiti i oribati običnom pastom za zube.

KOCKICE LEDA S VOĆEM

Kockice leda za aperitiv biće lepše i ukusnije ako u vodu, u posudu za led, stavite tanko izrezane kore limuna ili pomorandže, višnje ili bobice grožđa.

DA LAKŠE OLJUŠTITE PARADAJZ

Da biste lakše skinuli kožicu s paradajza, prelijte ga ključalom vodom. Tako će ovaj posao biti znatno lakši, a paradajz se neće raspadati.

SVEŽ KUVANI KROMPIR

Ako vam je preostala veća količina kuvanog krompira, uz malo volje možete imati ukusan dodatak uz novi ručak. Prelijte ga slanom, kipućom vodom i pustite da provri, zatim vodu ocedite. Na taj način, za samo nekoliko minuta, krompir možete poslužiti kao da je sveže skuvan, uz glavno jelo.

PRESOLJENO JELO

Ako ste presolili jelo dodajte jedan ili više krompira i oni će „pokupiti“ sav višak soli.

Petak 25.03.2016. 19:11
Zaleteo se Vučić autom u banderu. Iz potpuno uništenog „mercedesa“ izvuku ga dva momka, koji su se tu slučajno zatekli. Kad je došao sebi, preplašeni Vučić počne da se zahvaljuje i, onako ushićen, kaže: – Pošto ste me spasli, svakome od vas ispuniću po jednu želju, tražite šta god hoćete… – Ja bih „mercedes“ kao što je ovaj vaš… – Može, dobićeš sutra. A, ti? – Meni dajte invalidska kolica, polomiće me otac kad čuje koga sam spasao… Prolazio Vučić ulicom i zastao pred nekom radnjom. Dok je gledao cene, potekoše mu suze. Jedan telohranitelj mu odmah priskoči: – Da li vam je dobro, gospodine premijeru? – Kako da mi bude dobro? Pogledaj koliko košta roba… Pa, posle smanjenja penzija, nema tog penzionera koji može da to kupi… Priđe im jedan penzioner, pa sav zabrinut šapatom pita telohranitelja: – Šta se desilo, zašto premijer plače? Gorila ga udari šakom u glavu. – Zbog tebe plače, piička ti maaterina, zbog tebe!........... Pita Vučić slučajnog prolaznika: – Da li ste zadovoljni svojim životom? – Jesam. Iako ste nam smanjili plate, nije loše, guramo nekako… Posle mesec dana opet su se sreli. – Kako ide? Evo, ja dajem sve od sebe da vama bude bolje… – Ne žalim se. Ostao sam bez posla, isekli mi struju zbog neplaćenih računa, ali snalazim se nekako, skupljam plastične flaše da prehranim porodicu… Nije loše u suštini… – A, da li biste na sledećim izborima glasali za mene? – Da, naravno, jedino vi radite nešto za dobrobit svih nas. – A, da li bi zbog mene skočio s desetog sprata? – Da, skočio bih. Jeebeš ovakav život!........... Okliznula se baba, a Vučić odmah priskočio da joj pomogne da ustane. – Nadam se, gospođo, da se niste povredili… – Nisam, sine, hvala ti mnogo… – A, da li ćete na sledećim izborima glasati za mene? – Pa, sine, nema šanse, pala sam na duupe, ne na glavu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online