Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.10.2013.
08:00
Novi magazin A

Hrana otkriva da li ste hedonista ili racionalista

Želja za hranom u sebi sadrži psihičku komponentu, pa potreba za slatkim, slanim, ljutim, gorkim i kiselim navikama nije bezazlena već otkriva kakve sve karakteristike krijemo u sebi, odnosno kakve smo osobe.

Alan Hirš neurolog i psihijatar iz Čikaga pre nekoliko godina sproveo je istraživanje kada je na primeru 18.000 ispitanika došao do rezultata koji jasno pokazuju odnos želje za određenom hranom s određenom osobinom.

Slano vole racionalisti; ljuto - temperamentni; slatko vole hedonisti; slatko-slano kreativci, a gorko misaone osobe

Potrebu za nekim od osnovnih 5 ukusa ne treba menjati nego joj treba udovoljavati, ali umereno i kontrolisano!

Slano vole uspešni

Osobe koje osećaju želju za slanom hranom retko izražavaju svoje mišljenje, ali su izuzetno energični i odvažni u kritičnim situacijama, odlučuju na temelju razuma a ne srca. S obizirom da često prepuštaju drugima da im kroje privatni i poslovni život takve može umiriti vrećica čipsa ili porcija slanog pomfrita, a sve iz razloga jer imaju manjak minerala u organizmu.

Slatko vole hedonisti koji vole da žive na ivici

Osobe koje osećaju veliku želju za tamnom čokoladom vole da budu u centru pažnje, privlači ih razuzdan život, dok u poslovnom svetu ciljaju na vodeće pozicije.

Ko bi odoleo?!

One osobe kojima je predmet žudnje mlečna čokolada često su tihe i povučene. Uopšteno osobe koje žude za slatkišima veliki su hedonisti i retko žale za propuštenim prilikama. Čokolada stimuliše lučenje hormona serotonina i savršen je dezert koji deluje poput antidepresiva, a pomaže i kod malaksalosti, kada je telu potrebno brzo razbuđivanje.

Slatko-slano vole kreativci i samotnjaci

Osobe koje vole kombinaciju slatkog i slanog najviše vole da budu same, kreativne su i vole da upravljaju vlastitim vremenom i prostorom, ne podnose nadređenost, a više od svega cene privatnost. Učestala želja za kombinacijom slatkog i slanog znak je da u organizmu nedostaju glukoze i natrijuma. Osećamo se malaksalo i usporeno, zbog čega brojni posežu za kombinacijom slanih grickalica i slatke čokolade kako bi povratili snagu i zadovoljili potrebu za slanim.

Ljutu, začinjenu hranu vole temperametne osobe

Temperamentne osobe koje ne vole da gube vreme na nevažne stvari obožavatelji su ljute i začinjene hrane. Oni vole red i disciplinu, neverovatnom brzinom obavljaju više ključnih stvari odjednom, a hrana pojačanih okusa ih smiruje. Ovakva hrana ubrzava rad srca i disanje pa valja biti oprezan jer ona stvara zavisnost.

Gorko vole misaoni i obzirni

Misaonim osobama koje odlučuju na temelju razuma, a teško se prepuštaju logici srca često se zamera što nisu dovoljno strastveni. Takvi su pak obožavatelji gorkog ukusa koji je inače najmanje zastupljen u kategoriji omiljenih. Gorka hrana uravnotežuje njihovu hladnoću koja je tek na površini, u dubini svog bića oni su mirni. Gorki ukus ispunjava blagim nezadovljstvom koje ih tera da idu dalje i vide stvari onakvima kakve one zaista jesu, bez ružičastih naočala.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online