Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 28.07.2013.
08:00
aerogaga.com/telegraf.rs A

Sedam načina do najjeftinije avio-karte

Verovali ili ne, u avionu koji prima 150 putnika ponekad se dešava da postoji čak 50 različitih cenovnih kategorija. Narednom prilikom kad budete želeli da avionom putujete u inostranstvo pomoću ovih sedam trikova sačuvaćete vreme, novac, ali i živce.

Foto: Ilustracija

1. Rezervišite svoj let najmanje šest nedelja unapred
Putnici koji svoju kartu kupuju četrdesetak dana pre putovanja plaćaju u proseku za 6 odsto manje novca u odnosu na normalnu cenu karte. Prema nekim istraživanjima, najjeftinije prolaze oni koji kartu kupe tačno 42 dana pre poletanja. Naravno, avio-kompanije se uvek trude da imaju atraktivne ponude mesecima unapred, ali pravilo od 42 dana unapred retko će kad zakazati.

2. Za kartom tragajte izjutra
Većina avio-kompanija služi se malim trikom. Ponude za jeftine karte postavljaju se tokom prepodneva, koje se tokom dana vrlo brzo razgrabe, tako da u večernjim satima jedva da ostane ijedna povoljna kombinacija. Veruje se da je u pitanju psihološka manipulacija, jer smo uveče umorniji i manje sposobni da procenjujemo koliko je nešto jeftino ili skupo.

3. Kad je najbolje kupovati?
Utorak, u 15 časova! Pokazalo se da je u ovo vreme na većini portala najveća ponuda avio-karata na popust.

4. Putujte sredom!
Najveći broj zaposlenih ljudi bira da odlazak i dolazak sa putovanja usklade sa početkom ili krajem radne nedelje, a najviše se putuje vikendom. Zato, ako niste vezani za vreme, najbolje je da letite sredom. Em ćete moći da nađete povoljnije karte, em ćete moći da birate mesto u avionu.

5. Birajte jutarnji let
Ako tokom dana ima više letova do željene destinacije, budite uvereni da ćete najbolje proći ako se odlučite za onaj koji kreće u ranu zoru, pa makar to značilo da ćete morati da ustanete u dva sata iza ponoći kako biste stigli na aerodrom.

6. Proveravajte cene karata na sajtovima samih avio-kompanija
Iako je veoma zgodno naručivati karte preko portala specijalizovanih za to da za vas traže najpovoljnije letove kod svih mogućih kompanija, znajte da low-cost kompanije često ne stavljaju svoje ponude na ove sajtove. Zato, uvek proverite sve ponude svih avio-kompanija. Mogli biste vrlo prijatno da se iznenadite.

7. Izgradite odnos
Koliko košta da letite od tačke A do tačke B zavisi i od toga ko pita. Ukoliko ste verni korisnik neke avio-kompanije ili portala za prodaju jeftinih avio-karata, to neće proći nenagrađeno. Sakupljajte “milje” i ostvarićete neverovatne popuste, a nakon dovoljnog broja letova ostvarićete pravo na nagradu da letite potpuno besplatno.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online