Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.01.2019.
01:30
mondo.rs, Vestionline A

Najbolja prirodna ulja za negu kože

Tokom vremena, koža proizvodi sve manje masnoća i gubi elastičnost, što vodi do stvaranja finih bora. Da biste zadržali svež izgled, tu masnoću možete "nadoknaditi" prirodnim uljima koja će kožu nahraniti i osvežiti, dajući vam svež, mladalački izgled.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Brojna prirodna ulja moćno deluju protiv starenja, usporavajući procese koji prate godine koje prolaze. Evo koja su najefikasnija:

Kokosovo ulje je jedno od najboljih prirodnih ulja koje možete koristiti za negu. Usporava pojavu prvih znakova starenja, kao što su bore i hiperpigmentacija, a štiti kožu i od štetnog delovanja sunca. Posle umivanja i tuširanja, nanesite ga na kožu laganim kružnim pokretima. Ubrzo ćete primetiti da vam je koža hidrirana i da izgledate svežije.

Maslinovo ulje je savršeno za obnavljanje ćelija kože, a ten čini blistavim i mladalačkim. Bogato je zdravim masnim kiselinama, mineralima, a sadrži i vitamine E i A koji štite kožu od štetnog delovanja slobodnih radikala. Maslinovo ulje malo zagrejte i lagano masirajući nanesite na kožu posle turširanja. Pet ili deset minuta masaže maslinovim uljem poboljšaće vam i cirkulaciju.

Ulje jojobe je moćan saveznik u borbi protiv starenja. Sadrži visok nivo vitamina C i E, a možete ga, kao i maslinovo, koristiti za masažu.

Arganovo ulje je ekstrakt jedinstvenog drveta koje raste samo u Maroku. Efikasno ublažava fine bore, zateže kožu, a fleke na koži koje se ponekad pojavljuju kako starimo, čini manje vidljivim. Bogato je vitaminima E i A, a možete ga koristiti za masažu, ali i za čišćenje lica, umesto kupovnih proizvoda.

Bademovo ulje takođe ublažava bore i usporava starenje. Bogato je vitaminima K i E, i ako ga nanosite blago se masirajući, primetićete da vam koža izgleda lepše vrlo brzo. Nekoliko kapi ovog ulja zagrejte trljajući jagodicama prstiju, pa nanesite na deo ispod oka i posle nekog vremena, podočnjaci će biti manje upadljivi.

Ulje šipka ublažava bore, umiruje akne i umanjuje ožiljke. Sadrži vitamin C, koji stimuliše stvaranje kolagena. Time doprinosi ublažavanju finih bora i učvršćuje kožu, a osim toga ima i posvetljujući efekat, tako da ćete imati lep, blistav ten.

Esencijalno ulje lavande često se koristi u različitim kozmetičkim proizvodima. Moćan je antiseptik, pa ublažava i bubuljice i smiruje kožu. Pomešajte pet, šest kapi esencijalnog ulja lavande sa supenom kašikom gela aloje, nanesite na kožu, ostavite da deluje desetak minuta i isperite hladnom vodom. Ponavljajte svakog dana, i već posle dve nedelje primetićete da vam se ten iščistio.

Ulje avokada je odlično za jako, jako suvu kožu. Bogato je vitaminima E i A, koji efikasno usporavaju oštećenja kože izazvana slobodnim radikalima, čime se usporava starenje.

Ulje pšeničnih klica suvu i grubu kožu učiniće glatkom, mekom i hidriranom. Ublažava strije i ožiljke. Pomešajte ga sa medom u jednakoj razmeri, nanesite na lice i ostavite da deluje petnaestak minuta.

Ulje semenki nara regeneriše i podmlađuje zrelu i suvu kožu. Sprečava stvaranje bora, ubrzava zaceljivanje rana i opekotina, a neutrališe i štetan uticaj preteranog izlaganja suncu. Nekoliko kapi ulja nanesite na kožu ujutru i uveče i blago izmasirajte.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online