Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 21.08.2016.
05:30
Vestionline A

Ako držite dijetu, morate da znate ovih 5 stvari

Koliko puta do sad ste pokušali da izgubite koji kilogram viška, ali vam to nije pošlo za rukom? Da vam i svaki naredni pokušaj ne bi propao, poslušajte ove savete.

Instagram
Samo upornost dovodi do željenih rezultata

Držanje dijete nikome na ovom svetu ne pada lako. Ponekad je užasno teško odupreti se iskušenjima i ne posrnuti za "zabranjenim voćem".

Prestanite da imitirate druge 

Morate sami da otkrijete na šta vaše telo reaguje, a na šta ne. Nemojte da pravite istu grešku, kao milioni očajnika, koji od A do Š pokušavaju da prekopiraju tretman nekog fitnes-gurua ili poznate ličnosti koja im je idol. 

Štaviše, ako vi krenete tom metodom da mršavite, možda ćete osetiti jeziva neželjena dejstva ili ćete uspeti da smršate, ali će vam se odmah kilogrami vratiti kao bumerang. Da neka dijeta vama stvarno "radi posao", znaćete tek onda kada počnete da osećate priliv dodatne energije i vitalnost. Ako se osećate izmrcvareno i nervozno, onda ta tehnika nije za vas. 

Sve što vam je potrebno da smršate već je u vašim rukama 

Nemate para? Trčanje i treniranje u prirodi je besplatno. Niste sportski tip? Šetajte se, pa makar i samo deset minuta dnevno. Fale vam tegovi da biste zategli mišiće na rukama? Poslužiće vam lepo i dve flašice od po pola litre vode. Samo prekoračite prag svoje kuće ili stana i izađite napolje. Jednom kad krenete, ništa neće moći da vas zaustavi, ma koliko da ste zabrazdili sa gomilanjem salceta. 

Žao nam je, ali boleće 

Ne dozvolite nikome da vam prosipa priču da mršaviti nije teško. Naravno da ćete osećati bol. I fizički i psihički. Imaćete krize za određenom hranom. No, jednog dana to će proći. Samo ćete se tog jutra probuditi puni elana, a misli će vam biti bistre. Trik je da po svaku cenu izgurate taj prvi period i da se malo strpite, jer sigurno će u budućnosti biti bolje. Bol će nestati, a zameniće ga entuzijazam i snaga kojom ćete gurati dalje. 

Ostanite pozitivni 

Nek vam odmah bude jasno, put do zgodnog tela neće biti posut ružama. Mrzećete i zavidećete svakom koga vidite da ima mišiće. Želećete da zadavite svaku mršavicu koja vam se požali da ima problema da se ugoji. Ali taj bes i ta ljutnja ne vode nikuda. Koncentrišite se na ono što sami želite da postignete, bez poređenja s drugima.

Napravite precizan plan 

Tri osnovna koraka za ostvarenje ma koje ideje jesu vizija, cilj, akcija. Dakle, prvo zamislite sebe mršavijima nego što ste sad. Postavite sebi jednostavan cilj, na primer, da "stešete liniju" do nekog važnog događaja, nečijeg venčanja ili vlastitog rođendana. Nek taj cilj ne bude nemoguć za realizaciju. Pa tako, ako vam je rođendan za pet meseci, a vi želite da skinete do tad 10 kilograma, zacrtajte sebi da ćete mršaviti tempom od dva kilograma mesečno. 

Nakon što ste sve lepo osmislili, vreme je za akciju. Prvi korak je najteži, a posle već ide lakše. Samo budite uporni i uspećete u svom naumu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online