Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.07.2015.
05:30
yahoo.com A

Tušrati se ujutru ili uveče, pitanje je sad

Da li je bolje da se tuširate ujutro ili uveče? Čini se kao jednostavno pitanje ali i nije baš...

theblacksphere.net
Imaju svoje prednosti i jutarnje i večernje tuširanje, pa kad kome više odgovara...Bitno je da se tuširate!

Svi oni koji se tuširaju pre spavanja to čine zato što ne mogu da podnesu ideju da u krevet uđu prljavi (prekriveni prašinom, znojem i bacilima). S druge strane, oni što se tuširaju ujutru, ne mogu da zamisle da počnu novi dan sa znojem od prospavane noći.

Ko je u pravu? Ispada svi. Ali to ipak zavisi od situacije, od tipa vaše kože pa sve do nivoa zagađenosti u vašem životu određuje najbolje vreme za tuširanje.

Evo kako da saznate koje vreme je najbolje za vas.

Ujutro bi trebalo da se tuširate ako:

Imate masnu kožu

- Jutarnje tuširanje je posebno dobro za ljude sa masnom kožom. Pošto ulje može da se nagomila tokom noći, jutarnje tuširanje je idealno za otvaranje pora - tvrdi internista Holi Filips iz Njujorka.

Želite da započnete dan sveže obrijani

Tuširanje omekšava dlake na licu, pa je tako brijanje lakše i glatkije.

Ne smeta vam da ustajete ranije

Jedan problem jutarnjeg tuširanja jeste skraćivanje sna. Ako vam nije problem da ustanete ranije, definitivno bi trebalo da se istuširate.

Znojite se tokom noći

- Ako ste cele noći znojavi, onda bi definitivno trebalo da se istuširate ujutro - tvrdi dermatolog iz Los Anđelesa, Tanja Kormeili.

Niste okruženi bacilima

Jedan od najvećih razloga za noćno tuširanje jeste čišćenje tela od bacila koji se tokom dana skupljaju. Ako vam se dan svodi na automobil i posao, onda nemate previše razloga za bacanje pod tuš. Ako ste ceo dan prekriveni odećom, redovno perete ruke i lice, i menjate odeću, to je dovoljno.

keukenprins.logze.nl

Uveče bi trebalo da se tuširate ako:

Potrebna vam je relaksacija

- Noćno tuširanje opušta mnoge i odličan je način da ispraznite misli. Međutim, pojedina istraživanja pokazuju da ovo takođe menja temperaturu tela na način na koji može da promeni prirodan ritam tela i oteža odlazak u san. Ako se ovo i vama dešava, gledajte da se istuširate par sati pre odlaska na počinak - savetuje Filips.

Nosite šminku

- Ako nosite šminku, onda bi definitivno trebalo da se posvetite noćnoj higijeni. Pranje lica je dobro rešenje, ali para iz tuša i konstantan mlaz vode će posao obaviti mnogo bolje - objašnjava Kormeili.

Imate suvu kožu

Večerenje tuširanje je savršeno za sve sa suvom kožom pošto jutarnje tuširanje dobro samo za osobe sa masnom kožom, a ne za one koje pate od ekcema ili suve kože.

Vaša sredina se ne može nazvati sterilnom

Doktorka Filips smatra da osobe u sličnoj profesiji kao što je njena, koje su izložene brojnim bolestima i bacilima, moraju da se po dolasku kući odmah skinu kod vrata i upute prema tušu kako se bakterije ne bi širile po domu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online