Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.05.2015.
06:30
mogujatosama.rs A

Navike koje kvare izgled nogu

Vežbe jesu neophodne ukoliko želite lepe, zategnute i vitke noge i čvrstu zadnjicu. Uz njih tu je i zdrava ishrana, redovna nega u vidu masaža, pilinga, krema i losiona za telo. Ipak, sve to pada u vodu ukoliko vašu svakodnevicu ispunjavaju neke od navika koje direktno štete izgledu i lepoti vaših nogu i zadnjice.

AP
Vodite računa o nogama kao o licu

Pogledajte koje su to uobičajene navike kojih nismo ni svesne, a koje narušavaju lep izgled zadnjice i nogu. Uskoro počinje sezona kratkih suknjica, šortseva i bikinija, pa probajte da se oslobodite neke od ovih navika ako je imate.

1. Previše sedite - Nažalost, ovo je svakodnevica većine nas koje posao vezuje za kompjuter. Osmočasovno sedenje usporava cirkulaciju što uzrokuje skupljanje vode u ćelijama, pa se javljaju otečenost, bolovi, ali dolazi i do pojačanog stvaranja celulita na zadnjici i butinama, jer je razmena materija u ćelijama kože usporena, pa se toksini, soli i voda skupljaju i talože.

Da biste sprečili ove probleme, svakih sat vremena "protegnite noge" - ustanite, prošetajte po kancelariji, uradite nekoliko čučnjeva... Ove male kretnje će učiniti čudo za vaš izgled, a oduzeće vam svega nekoliko minuta vremena! Pauzu za ručak provedite u šetnji oko poslovne zgrade i obavezno koristite stepenice umesto lifta!

2. Držite prekrštene noge - Gora varijanta od celodnevnog sedenja jeste sedenje sa prekrštenim nogama. Kada prekrstite noge stvara se pritisak na ćelije, usprava cirkulacija i pojačava stvaranje celulita i proširenih vena. Ukoliko ne možete da se oslobodite ove navike trudite se da što češće menjate noge. Ovako ćete raditi i mini vežbe.

3. Ne pružate osnovnu negu nogama i zadnjici - Kao što negujete kožu lica - redovno je čistite i mažete kremama - isto treba da radite i sa kožom zadnjice i nogu kako bi ostala lepa, nežna i zategnuta. Piling je kao i kod kože lica ključan. Uradite ga barem jednom nedeljno kako biste skinule sloj mrtvih ćelije i pospešile cirkulaciju. Takođe, kožu zadnjice i nogu bi trebalo redovno da hranite, zato su kreme, mleka i losioni za telo obevazni i to svaki dan posle tuširanja. Preporučuje se da koristite mleka za zatezanje kože obogaćena kolagenom.

4. Lenje ste tokom brijanja - Brijanje nogu spada u redovnu negu većine žena i zato je neophodno da se radi na pravilan način. Uobičajene greške koje pravimo, a kojih nismo ni svesne itekako narušavaju lep izgled nogu.

5. Nesavesna nega povreda - Bilo da se radi o sitnoj posekotini brijačem, uraslim dlačicama ili ujedu insekata, ukoliko povredu na koži nogu ne tretirate pravilno možete stovriti veće probleme i narušiti lep izgled. Urasle dlačice su poseban problem sa kojim morate da se borite specijalnim tehnikama, a kada se radi o posekotinama i ujedima insekata - tu su mazalice i kreme koje će sanirati povredu. Ukoliko imate već postojeće ožiljke na koži nogu postoje domaći tretmani koji mogu umanjiti njihovu vidljivost.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online