Ponedeljak 04.05.2015.
06:30
mogujatosama.rs

Navike koje kvare izgled nogu

AP
Vodite računa o nogama kao o licu

Pogledajte koje su to uobičajene navike kojih nismo ni svesne, a koje narušavaju lep izgled zadnjice i nogu. Uskoro počinje sezona kratkih suknjica, šortseva i bikinija, pa probajte da se oslobodite neke od ovih navika ako je imate.

1. Previše sedite - Nažalost, ovo je svakodnevica većine nas koje posao vezuje za kompjuter. Osmočasovno sedenje usporava cirkulaciju što uzrokuje skupljanje vode u ćelijama, pa se javljaju otečenost, bolovi, ali dolazi i do pojačanog stvaranja celulita na zadnjici i butinama, jer je razmena materija u ćelijama kože usporena, pa se toksini, soli i voda skupljaju i talože.

Da biste sprečili ove probleme, svakih sat vremena "protegnite noge" - ustanite, prošetajte po kancelariji, uradite nekoliko čučnjeva... Ove male kretnje će učiniti čudo za vaš izgled, a oduzeće vam svega nekoliko minuta vremena! Pauzu za ručak provedite u šetnji oko poslovne zgrade i obavezno koristite stepenice umesto lifta!

2. Držite prekrštene noge - Gora varijanta od celodnevnog sedenja jeste sedenje sa prekrštenim nogama. Kada prekrstite noge stvara se pritisak na ćelije, usprava cirkulacija i pojačava stvaranje celulita i proširenih vena. Ukoliko ne možete da se oslobodite ove navike trudite se da što češće menjate noge. Ovako ćete raditi i mini vežbe.

3. Ne pružate osnovnu negu nogama i zadnjici - Kao što negujete kožu lica - redovno je čistite i mažete kremama - isto treba da radite i sa kožom zadnjice i nogu kako bi ostala lepa, nežna i zategnuta. Piling je kao i kod kože lica ključan. Uradite ga barem jednom nedeljno kako biste skinule sloj mrtvih ćelije i pospešile cirkulaciju. Takođe, kožu zadnjice i nogu bi trebalo redovno da hranite, zato su kreme, mleka i losioni za telo obevazni i to svaki dan posle tuširanja. Preporučuje se da koristite mleka za zatezanje kože obogaćena kolagenom.

4. Lenje ste tokom brijanja - Brijanje nogu spada u redovnu negu većine žena i zato je neophodno da se radi na pravilan način. Uobičajene greške koje pravimo, a kojih nismo ni svesne itekako narušavaju lep izgled nogu.

5. Nesavesna nega povreda - Bilo da se radi o sitnoj posekotini brijačem, uraslim dlačicama ili ujedu insekata, ukoliko povredu na koži nogu ne tretirate pravilno možete stovriti veće probleme i narušiti lep izgled. Urasle dlačice su poseban problem sa kojim morate da se borite specijalnim tehnikama, a kada se radi o posekotinama i ujedima insekata - tu su mazalice i kreme koje će sanirati povredu. Ukoliko imate već postojeće ožiljke na koži nogu postoje domaći tretmani koji mogu umanjiti njihovu vidljivost.

2024 © - Vesti online