Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.11.2013.
08:00
jutarnji.hr A

VIDEO: 5 načina da se zaista rešite celulita

Godinama se borite protiv ružne "narandžine kore", sve ste probali i niste uspeli? Saznajte zašto kreme i tretmani protiv celulita "ne rade posao", a potom pogledajte delotvorne vežbe, koje mogu da primenjuju sve žene, bez obzira na godine starosti i kondiciju.

Nije lako osloboditi se napasti, ali je IPAK moguće!
 

1. Svakodnevno utrljavate skupocene gelove, losione i kreme na svim problematičnim zonama i ništa?

Savet: jednostavno prestanite da ih koristiti, jer vam očigledno ne pomažu, a mogu da stanje učine još gorim! Koliko god da su skupe, nema šanse da će vam one pomoći, jer celulit nije problem kože. To je promena u strukturi kože koja se može ispraviti samo ako se eliminiše uzrok odumiranja mišićnih vlakana direktno ispod celulitom zahvaćenih mesta. Zato zaboravite na kreme jer one nemaju nikakav fiziološki uticaj na uzrok problema.


2. Rizični i skupi tretmani! Razni tretmani protiv celulita koji se nude u kozmetičkim salonima samo će smanjiti vaš bankovni račun, a neće vas osloboditi celulita. A postoje i brojne izjave korisnica koje su nakon raznih tretmana dobile ožiljke, čak i veće povrede.

Savet: Držite se podalje od ovih tretmana jer je izveštaj FDA (Američka agencije za hranu i lijekove) predstavio mnoge žene koje su doživotno završile s ožiljcima i težim povredama. Bolne, opasne i neugodne kozmetičke usluge od LPG endermologije do "body wrappinga" dokazale su se kao potpuno nedelotvorne kad je reč o lečenju celulita.

3. Neprivlačan izgled celulita nije genetski uzrokovan i ne znači da ćete ga imati ako ga ima vaša majka. Pogotovo ako niste našli pravi način da biste ga se oslobodili. Što je još više zabrinjavajuće, veliki je broj lekara koji takođe veruje u te neistine.

Savet: Istina, uobičajeno je videti majku i ćerku da obe imaju celulit, ali to jednostavno ne znači da je celulit genetski prenet s majke na ćerku. To znači da jednostavno nisu našle način da podignu svoj mišićni tonus, a to će se pre svega postići zdravim životnim navikama, pravilnom ishranom i redovnim vežbanjem.

4. Možete se rešiti celulita, bez obzira koliko godina imali i bez obzira kada ste ga dobili.

Savet: Budući da je celulit problem mišićne strukture moguće ga je pobediti jednostavnim i jedinstvenim pokretima tela koji su usmereni na područja zahvaćena celulitom. Ove vrste poteza može izvoditi svaka žena, bez obzira koliko ima godina i u kakvoj je kondiciji. Dakle, nema veze ako vas je celulit napao u ranim tinejdžerskim godinama ili nakon trudnoće ili nakon menopauze - to je uvek strukturni problem koji proizlazi iz mekih i nedovoljno snažnih mišića ispod kože.

5. Jedini dokazani način da se trajno rešite celulita je niz jednostavnih, a opet posebno usmerenih pokreta donjeg dela tela.

Ovi jedinstveni pokreti usmereni su na podizanje, oblikovanje i toniranje mišića. Pogledajte u videu šta treba da radite.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online