Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 28.05.2012.
08:00
Smedia A

Najbrži put do preplanulosti!

Leto nam se polako bliži, letnja odeća već je stavljena u prvi plan, a samim tim i potreba za tamnijim tenom. Za preplanulim tenom mnogi žude i pre zvaničnog početka leta pa često posežu za drugim načinima postizanja preplanulosti osim prirodnog sunčanja. Možda ste se već uverili da su najsrećnije, najbrže i najsigurnije rešenje upravo kreme za samopotamnjivanje.



Krema za samopotamnjivanje vrlo brzo će potamneti vašu kožu, a osim toga, većina takvih kreme u sebi sadrže i zaštitu od UV zraka kao i njegujuće sastojke za kožu poput vitamina E ili pak aloe vere.

Naravno, kod upotrebe losiona za samopotamnjivanje, morate pripaziti na pravilno nanošenje kako bi vaš tamniji ten zaista izgledao lepo i bez neželjenih tamnih mrlja.

Ako se pitate kako se pravilno upotrebljava krema za samopotamnjivanje, donosimo vam nekoliko saveta. Pre nego što počnete da upotrebljavate kremu za samotamnjenje važno je da dobro pripremite kožu:

- Obavezno uradite dobar piling. To će vam omogućiti ravnomerno nanošenje kreme za samopotamnjivanje, a rezultiraće ujednačenim tenom, koji će ujedno biti i dugotrajniji.

- Hidrirajte delove kože koje želite da "potamnite" kako biste sprečili moguće ljušćenje kože. Takođe, uvek birajte kremu za samopotamnjivanje koja već sadrži hidrirajuće sastojke.

Kada ste kožu dobro pripremili, vreme je za nanošenje kreme za samotamnjenje. Prvo, odaberite nijansu koju želite. Imajte na umu da nekim kremama za samopotamnjivanje treba duže vremena da počnu da deluju, pa pri kupovini pripazite i na to jer biste u suprotnom mogli da nanesete više kreme nego što je zaista potrebno.

1. Kremu za samopotamnjivanje na ruke i noge uvek nanosite dugim i snažnim pokretima ruke, dok na stomak, bokove i obraze kremu nanosite kružnim pokretima. U zavisnosti od toga koliko se brzo krema upija, vrlo je važno da je ravnomerno nanesete i to u najkraćem mogućem roku do upijanja.

2. Budite izuzetno pažljivi pri nanošenju kreme na kolena, laktove i pete. Koža je na tim područjima najsuvlja pa će zbog toga upiti više boje, zato, logično, na ta područja nanesite znatno manju količinu kreme.

3. Kako biste sprečili nakaradni izgled ako nanosite kremu za samopotamnjivanje na lice, pripazite na područje oko obrva i na delove gde vam počinje kosa. Uzmite malo vatice i pretapkajte ta područja. Takođe, područja oko linije nosa i usana mogu da budu zamka, jer krema može da se nakupi u “borama” zato ni tu nije na odmet malo utapkati vaticom.

4. Izbegavajte nanošenje kreme za samopotamnjivanje na nokte. Osim ako ne želite da budu narandžasti.

5. Posle svakog nanošenja kreme za samopotanmnjivanje, temeljno operite ruke, posebno oko i ispod noktiju.

6. Ne oblačite odeću i ne ležite u krevet najmanje pola sata nakon nanošenja kreme za samopotamnjivanje, savetuje Female.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online