Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.08.2013.
08:00
Agencija za bezbednost saobraćaja A

Vozači oprez, počinje Guča!

Svake godine juli i avgust su meseci sa najizraženijim stradanjem na putevima u Republici Srbiji. Letnje mesece prate i povišene dnevne temperature, koje utiču na smanjenje koncentracije i moći opažanja, posebno kod starijih osoba. Sabor trubača u Guči, Zeječarska gitarijada i brojni drugi događaju, dodatno povećavaju koncentraciju saobraćaja... Sve su ovo razlozi zbog kojih je u Srbiji tokom letnjih meseci znatno veća verovatnoća učestvovanja u saobraćajnoj nezgodi.

Svi treba da povedemo računa da izbegnemo ovakve scene na našim putevima
 

Povećan intenzitet saobraćaja, česte greške vozača zbog smanjene pažnje usled visokih temperatura i umora, nepropisna i neprilagođena brzina, nepropisno preticanje i nepoštovanje pravila saobraćaja su faktori koji utiču na povećano stradanje na putevima u ovom periodu.


Ovim povodom, kao i povodom predstojećeg Sabora trubača u Guči koji se održava od 5. do 11. avgusta 2013. godine, Agencija za bezbednost saobraćaja podseća na neophodnost povećane opreznosti u saobraćaju, posebno na najopterećenijim pravcima sa tranzitnim saobraćajem i pravcima kojima će se kretati posetioci Sabora.
 

Da se svi vratimo kućama živi i zdravi

Poštovani vozači! Budite svesni svoje odgovornosti za bezbednost saobraćaja. Dajte svoj doprinos da zaustavimo stradanje na našim putevima. Učinimo sve da nam odmori i predstojeći Sabor trubača proteknu bezbedno i srećno. Da se svi vratimo svojim domovima živi i zdravi. I da niko ne bude tužan.

Sve one koji sopstvenim vozilima kreću put Guče, jednako kao i one koji će narednih dana krenuti na godišnje odmore, podsećamo da je važno da na put krenu odmorni, da izbegavaju noćnu vožnju, da poštuju ograničenja brzine i ostala pravila saobraćaja. Posledice eventualne saobraćajne nezgode biće znatno manje ako vozač i putnici u vozilu budu vezani sigurnosnim pojasevima tokom vožnje.


Takođe, podsećamo vozače da je u uslovima povećane gustine i usporenog saobraćaja neophodno da svi budemo maksimalno strpljivi i tolerantni, da ne ulazimo olako u rizične situacije i da opasnosti prepoznajemo na vreme, jer nepromišljenim potezima, da bi brže stigli do željene destinacije, možemo ugroziti svoj i živote drugih ljudi.


Ne alkoholu!

Ovom prilikom apelujemo na sve vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i da nađu alternativne načine prevoza ukoliko su konzumirali alkoholna pića. Da bismo uticali na svest vozača da ne čine saobraćajne prekršaje, da povećaju opreznost i da češće prave pauze na svojim dužim putovanjima, Agencija za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa radnicima JP “Putevi Srbije“, od petka 2. avgusta 2013. godine, realizovaće preventivnu akciju podele dve vrste edukativnih flajera za vozače na naplatnim rampama auto puta, od kojih je jedan namenjen domaćim vozačima koji putuju do udaljenih destinacija, a drugi je prilagođen stranim vozačima tako što je, pored Srpskog jezika, urađen i na Engleskom i Nemačkom jeziku.


Poštovani vozači! Saobraćajne nezgode se ne događaju samo drugima. One se događaju nama. Svako od nas poznaje nekog ko je nastradao ili kome je neko nastradao u saobraćajnoj nezgodi ili nekog ko je unesrećio drugog u saobraćajnoj nezgodi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online