Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 13.08.2013.
05:11
N. Đorđević - Vesti A

Studentkinja zarađuje za školarinu ispod šatre!

Sa prvim mrakom plavokosa Jelena Đ, studentkinja treće godine medicine, izlazi ispred jedne od mnogobrojnih šatri u Guči i tu za nju počinje smena u kojoj, kako tvrdi, zaradi deo novca za školarinu na fakultetu. Oskudno obučena uvija se ispred potencijalnih gostiju i tako ih mami da zauzmu jedan od stolova, dok je oko njeo ceo orkestar trubača.

Vrele noći: Jelena (desno) sa koleginicom
 

Kaže da je iz Beograda i da još od srednje škole zarađuje igrajući "prljavi ples" po klubovima i na vašarima. Njena dnevnica je od 40 do 50 evra, a bakšiš je bonus zarada. Prvi put je došla u Guču na nagovor svojih koleginica. Čula je da je zarada dobra.

Puno stranaca

I pored velike vrućine posećenost festivala u Guči i ove godine je više nego dobra. Na ulicama je najviše stranaca kojima vrućina ne smeta, a došli su na veliki sabor trubača iz svih krajeva sveta. Uz neizbežno hladno pivo ili vodu neumorno šetaju ulicama Guče i gde god ugledaju kolo ili orkestar koji svira pridružuju se slavlju.

- Može za noć da se zaradi i do 200 evra. Hiljadarka, po hiljadarka i tako do zore... Muškarci vole da im lepa žena pleše oko stola. Nepisano je pravilo da oni koji malo imaju, najviše daju. Oni koji dođu iz inostranstva nisu toliko izdašni iako su im novčanici puni. Ima pipkanja, ali ovde u Guči uglavnom pogledom uživaju - kaže Jelena.


Svoj ples iskusno počinje na dnu šatre i od šipke do šipke polako se približava početku šatora, gde se već okupljaju potencijalni gosti. Zamahuje kosom, samo u grudnjaku, namerno pocepanim helankama i sa rubin crvenim medaljonom na poprsju. Tako saboraše doziva unutra. Posle desetak minuta izazovnog plesa prvi gosti ulaze pod šator i počinju da vade novčanice.
 

Hiljadarka za ples
 

- Probala sam da nađem posao u nekoj firmi. Ali plata koju su mi nudili nije ni približno dovoljna da se plate računi, hrana i školarina na fakultetu. Majka i ja živimo same, ona je radila pri vojsci i dugo je bez posla. Bila sam primorana još kao tinejdžerka da zaradim neki dinar. Ples je u tom trenutku bio jedini način jer samo to sam mogla da radim vikednom, kad nisam išla u školu - priča Jelena.

Veselo je bilo u Guči

Plesačica ispod šatre mašta da jednog dana završi fakultet, postane doktor i specijalizira pedijatriju. Do tada nekako mora da zaradi oko 2.000 evra, koliko iznose troškovi godine fakulteta. Želi i da osnuje porodicu. Kaže da ima dečka, koji razume njen posao.


- Mogu ja na primer da radim u knjižari i da budem blesava. Ili da plesom mamim muškarce, a da budem normalna - kaže na kraju Jelena.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.08.2013. 08:48
ovako se kreće:šipka,fotografisanje,porno filmovi,prostitucija.Ne možeš me ubediti da toliku lovu zaradjuješ djuskanjem.
Utorak 13.08.2013. 10:35
Treba imati dobru kondiciju za to bacakanje i odličan želudac, pa glumiti igračicu/zavodnicu na vašarima, s najviše seljačina po kvadratnom metru, koji imaju samo jednu na umu. Ali je i to poštenije nego da je ušla u neku stranku koja će izmisliti radno mesto za nju!
Utorak 13.08.2013. 11:17
Najpre se pred gostima vrti oko sipke a kad dodje fajront tada se vrti gostima na sipki,"Vazno je da se dobro zaradi",tako je i na Zapadu,dolaze iz istocne Evrope,svako bira svoj zivot,to je tesko promjeniti.Dok ima kupaca bit ce i robe
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online