Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 12.02.2012.
08:00
24sata.info A

Teslin model dostojan bogova

Model X na električni pogon trebalo bi da imati domet između 340 i 430 km. Auto, kako se navodi ubrzava za 4,4 s do "stotke". Na tržištu bi trebalo da se pojavi tek 2014. godine

Teslin model X
 

Tesla Motors predstavila je svoj treći automobil na električni pogon, Model X, koji deli platformu s nadolazećim Modelom S.

- Stvorili smo automobil koji je korisniji od monovolumena, ima više stila od SUV-a i bolje performanse od Poršea 911 Karere - rekao je šef Tesle Elon Mask, uveren u izvanrednost novog modela, piše Wired.

Ono što se na njemu ističe su vrata koja izgledaju kao krila sokola. Za razliku od poznatih "galebovih krila" (Gullwing) na Mercedesu, ova stražnja vrata se preklapaju što im omogućava lagano korišćenje i na uskim parkiralištima.

Wired ističe kako je na prezentaciji bilo očigledno da su ova vrata još u "beta fazi" jer je bilo potrebno nekoliko radnika da ih pažljivo zatvore, a da nisu ni baš najbolje primala. Što se tiče unutrašnjosti, u osnovi je slična Modelu S, sa golemim 17 inčnim ekranom osetljivim na dodir. Treći red sedala koji se nalazi ovde trebalo bi da bude dovoljno prostran za dvoje odraslih, dok je u Modelu S treći red opcija, ali sa mesta samo za malu decu.

U Modelu X će dolaziti baterije kapaciteta 60 ili 85 kWh. Zbog veće mase i nešto lošije aerodinamike, očekuje se i pad dometa jednim punjenjem baterija. Kako navodi msnbc, on bi trebalo da bude između 340 i 430 kilometara, u zavisnosti od baterija. Usprkos tome, auto bi trebalo da ubrzava za 4,4 sekunde do 100 km/h. Punjenje baterija preko utičnice od 220 V trebalo bi da traje oko 4 sata. Wired piše kako ga na tržištu možemo očekivati u 2014. godini.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.02.2012. 14:21
Tesla je punio akumulator za svoj El. automobil iz Etra ,svojom napravom i "tajnim lampama" koja je stavljao u auto sa antenom, pre pokretanja,.Postoje svedocenja o tome,tako mu nisu trebale hidro-centrale ili utikaci za punjenje.Govorio je da je Zemlja jedan veliki generator i da je besplatna el,energija svuda oko nas.Na zalost ,tu ideju nije uspeo da realizuje (vise je sprecen od vec postojeceg OIL lobija i ne naplativosti te energije) Ovaj auto nije ni blizu pravog TESLINOG,samo pokusaj ,jer za ovakav auto trebaju raditi termoelektrane/nuklearke i drugi vidovi proizvodnje struje koji nisu ni jeftini ni ekoloski
Nedelja 12.02.2012. 08:50
Na žalost, pretpostavljam da ću morati "malo" da sačekam dok ne budem mogao da tako nešto sebi priuštim :(
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online