Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.01.2018.
12:30
S. Princip - Vesti A

Šerbedžija među svojom rajom

Predstojećeg vikenda, u gostima Australiji i Novom Zelandu biće legenda filma, pozorišta, televizije, koncertnih dvorana - neponovljivi Rade Šerbedžija. U utorak je saopšteno da je njihov program ovde delom promenjen.

N. Đurović
Rade Šerbedžija

Naime, Sidnej je pomeren za ranije, a Pert otkazan. Čuveni glumac, reditelj i muzičar dolazi zajedno sa Miroslavom Tadićem, virtuozom na gitari, nakon što su njih dvojica nastupali na koncertima po Evropi i Severnoj Americi.

Stižu u organizaciji " U-nexta", iz Sidneja, koji je u ovu turneju uložio mnogo, pre svega iskustvo dugo više od decenije.

Prema organizatorima, ovo gostovanje predstavlja vrhunac njihovih napora da ovdašnjoj publici poreklom iz bivše Jugoslavije dovedu glumce koje voli.

Promena termina

Povodom promena termina, Šerbedžija apeluje na razumevanje publike.

- Zbog jednog filma koji snimam u Americi i za koji sam potpisao ugovor, snimanje mi je pomereno unapred skoro 20 dana. Tako da ću, nažalost, morati da skratim našu australijsku turneju. Dakle, sve ostaje isto, osim što smo koncert u Sidneju, koji je trebalo da bude 3. februara, prebacili za 28. januar. A koncert u Pertu, nažalost, moramo odgoditi do neke druge prilike. Pošto ću sigurno biti u Americi nekoliko meseci, siguran sam da ćemo Miroslav i ja pronaći neki vikend i "zaleteti se" do Perta.

Inače, Šerbedžiji Australija i Novi Zeland nisu nepoznati, ali je novi nastup opet čekao s nestrpljenjem.

Stari poznanici

- Stvarno se nekako uzbudim što ću doći ponovo. Bio sam mnogo puta tamo. I nekako su ti gradovi postali veoma značajni za mene. Najpre od "Oslobođenja Skoplja", s kojim smo gostovali u Australiji 1980. godine i bili popularni kao teatar. Igrali smo mesec i po dana: Sidnej, Melburn, Pert... Onda sam i snimao filmove. Bio je "Broken English" u Oklendu, to je bio divan film. I tada sam upoznao moje Dalmatince i ostalu raju iz mojih krajeva. A zatim je bio u Sidneju " Mišion impošible 2" i " South Pacific " u Port Daglasu. Dakle, veselim se koncertima sa Miroslavom Tadićem, našim velikim majstorom, fantastičnim gitaristom, mojim prijateljem, i nadam se da ćemo imati lepe susrete - poželeo je Šerbedžija.

U Oklendu već u petak

Šerbedžija i Tadić su u Oklendu ovog petka. Sutradan su u Melburnu, a u nedelju, 28. januara (umesto 3. februara) su u Sidneju. Sreda, 31. januar, ostavljena je za Brizbejn i time se njihov pohod na južna mora završava. Ranije najavljeni Pert morao je da bude otkazan.

Dolazi i Zijah Sokolović

Eho aplauza Šerbedžiji i Tadiću još se neće stišati, a u Australiju i Novi Zeland ponovo dolazi jedan od naših najpopularnijih glumaca - Zijah Sokolović Zike, momak koji humorom i umećem prevazilazi granice i godine.

Zike je u Oklendu u sredu, 7. februara, odmah iza toga u petak je u Adelejdu, a u subotu i nedelju u Melburnu.

U utorak, 13. februara je u Kanberi, u četvrtak u Vulongongu, u petak i subotu u Sidneju. Brizbejn ga čeka 18. februara, a Pert 23. februara.

Sokolović dolazi sa predstavom "Glumac... je glumac... je glumac", što je njegov davni diplomski rad s kojim je na sceni 40 godina.

Monodrama je prevedena na više jezika i izvedena je više od 1.600 puta u više od 20 zemalja.

Glumac je sve to vreme unapređivao predstavu, menjao sadržaje prema vremenu i temama i doslovno živeo s njom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online