Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.01.2018.
13:00
K. Marković - Vesti A

Publici se od Radeta ne rastaje

Rade Šerbedžija, jedan od najznačajnijih filmskih i pozorišnih glumaca sa prostora nekadašnje Jugoslavije, posle nekoliko decenija opet se predstavio novozelandskoj i australijskoj publici. Svoje pesničko i muzičko stvaralaštvo, koncertom "Imam pjesmu za tebe", Rade je prikazao sa poznatim gitaristom Miroslavom Tadićem.

K. Marković
Maestro i gitara: Rade Šervedžija i Miroslav Tadić

Nakon izuzetno posećenog prvog koncerta u Oklendu na Novom Zelandu, Radeta i Miroslava dočekala je verna publika koja je gotovo do poslednjeg mesta ispunila čuvenu koncertu dvoranu "Elizabet Murdok" u Melburn Recital Holu.

Prijatelji i putnici

Šerbedžija i Tadić upoznali su se u Los Anđelesu i godine 2008. objavili album "Imam pjesmu za tebe". Od tada često zajedno nastupaju po svetu i na prostorima nekadašnje Jugoslavije.

Uz ovacije i duge aplauze publika je dočekala Radeta, a odmah nakon stihova pesme "Zaboravi", dragi glumac je otpevao i "Imam pjesmu za tebe". Tokom dvočasovnog izuzetno emotivnog druženja s publikom na repertoaru su preovladavale ljubavne numere.

- Došli smo da vas posetimo, da malo pesmom kažemo neke stihove, malo tužne, malo vesele, da se zabavljamo i malo dodirnemo - poručio je Rade publici u Melburnu.

"Ulicama uspomena" osvežio je Rade sećanje na velike autore sa kojima je sarađivao poput Arsena Dedića, Džonija Štulića, Đorđa Balaševića... Pevao im je makedonske, starogardske, sevdalinke i svoje pesme. Anegdotama je dočarao trenutke iz svog života u Beogradu, Zagrebu, Londonu, Los Anđelesu...

K. Marković
Sa Gagom Petkovićem

Da je najbolji pevač među glumcima i najbolji glumac među pevačima potvrdio je recitujući "Ne daj se Ines" i "Barbara " uz maestralnu pratnju Miroslava Tadića.

Pesmom "Ne daj se Ines" starao se da isprati publiku sa koncerta, ali je to ipak bio samo Radetov lep pokušaj. Posetioci u Melburnu su ovacijama nadjačali umetnike i vratili ih na scenu. Kao i tokom većeg dela koncerta Rade i publika su ponovo pevali zajedno. Ostavio im je pravu poslasticu, jednu od dve najomiljenije pesme velikog naučnika Nikole Tesle.

Prijatelji iz mladosti

Nakon koncerta u Melburnu Radeta su sačekali i mnogi poznanici iz mladosti. Među njima je bila i Svetlana Tomić, čiji je otac Radetu bio razredni starešina, poznanici sa snimanja filma "Broken Ingliš", zatim Jadranka Pejić, majka poznate manekene Andreje koja živi u Americi i drugi.

Baš kao i na Novom Zelandu i publika u Melburnu je pevala pesmu "Tiho noći" kojom se Rade veoma emotivno rastao s publikom. Za kraj neko iz sale mu je doturio rukom napisane stihove "A nama se duša od tebe ne rastaje". Rade je bio izuzetno ganut tim gestom i bilo mu je teško da se oprosti.

K. Marković
Sa Veliborkom Krstić

Vidno umoran zbog vremenske razlike i koncerta koji je održao samo nekoliko sati pošto je u Melburn doputovao sa Novog Zelanda, slavni glumac je stoički izdržao i podelio autograme, ali se i fotografisao s armijom obožavalaca.

K. Marković
Druženje: Autogrami poštovaocima

Stigao i četvrti unuk

Ovih dana u Australiju stiže i Radetova supruga Lenka Udovički, kako bi zajedno posetili ćerku Vanju koja živi u Brizbejnu gde je upisala studije prava. Rade nam kaže, da će to verovatno biti razlog da češće dolazi ovde.

- Vanja je završila američki koledž i sada je sa svojim dečkom Filipom u Australiji - rekao nam je Rade.

Pohvalio nam se Rade i da je po četvrti put postao deda.

K. Marković
Sa Milom Marinković

- Eto, pre godinu dana preminuo je moj otac. Moj otac je umro u 104. godini, a da nije pogledao ni jednu moju predstavu ili film. Bio je nezadovoljan što sam postao glumac. Bio sam odličan učenik, želeo je da budem lekar, advokat, inženjer... Sada mi se rodio četvrti unuk Pavle, evo ima mesec dana. Unuci su već pomalo prerasli parkove, pa ih vodim u šetnje, restorane, kao i na treninge fudbala i tenisa. Uspavljujem ih pričama i ponekad zaspim pre njih. To su uvek moji najslađi sni, jer me greju njihova topla mala tela.

Holivudske anegdote

Krajem prošle godine u Zagrebu je Rade predstavio svoju drugu autobiografsku knjigu "Poslije kiše". Tako je nakon punih 12 godina ponovno uzeo olovku u ruke, te objavio autobiografske zapise kao nastavak prve knjige. U njoj pomno opisuje sve holivudske uloge i događaje dok je radio u filmskoj industriji u Americi.
Baš zbog filmskih obaveza Radetova australijska turneja je skraćena, pa je druženje s publikom u Pertu ostavljeno za neki drugi put.
- Počinjem da snimam novu seriju čiji je producent Ridli Skot. Oni su pomerili unapred početak snimanja i to je razlog zbog kog sam morao da skratim boravak u Australiji - objasnio je Rade.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online