Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 29.10.2013.
14:49
J. Antonijević - Vesti A

Bebek: Takmičenja su mučenja za decu

Nekada najbolji pevač Bijelog dugmeta i decenijama uspešan solista Željko Bebek (67) pre nekoliko meseci posle 12 godina pauze objavio je album "Kad poljubac pomešaš s vinom". Rad u studiju mu se toliko osladio da već priprema nešto novo.

Opet u studiju: Željko Bebek
 

- Uskoro ulazim u studio, jer imam u planu jedan ozbiljan projekat. Imam snimljeno već tri pesme sa filharmonijom, a uskoro snimam pesmu sa jednim bas kvartetom. Radim neke stare pesme u novim aranžmanima i objaviću ih kao poklon CD koji će se zvati "Bebek na drukčiji način" - otkriva Željko Bebek.

Farma - poigravanje s ljudima

Da li je tačno da ste odbili učešće u rijalitiju Farma?
- Ja se grozim kako se u tim rijalitijima poigravaju s ljudima. Niti to gledam, niti želim da učestvujem i ne postiji razlog, ni novac zbog koga bih pristao da budem nečiji objekat. Dobijao sam pozive za Velikog brata i Farmu gde sam trebao da pevam čak i naslovnu numeru za taj šou, ali meni se takvi formati ne dopadaju. Ja sam dovoljno uradio u karijeri i obezbedio porodicu da možemo da živimo i bez toga.

Čija je to ideja?
- To je moja velika želja oduvek. Prošle godine sam nastupao sa filharmonijom u Zagrebu na božićnom koncertu, pa u Bjelovaru na jednom humanitarnom koncertu, pa i Lisinskom... Mnogo mi se dopalo, pa sam od tih snimaka pokušao da napravim nešto drugačije što bi se moglo objaviti. Nema benda, pa moj glas zvuči mnogo drugačije. Biće kamerno, i potpuno drugačije od svega što sam u životu radio.


Supruga vas svuda prati, da li je ljubomorna ili...?
- Ne, ona je moj menadžer i dosta mi pomaže u poslu. Među nama ima malo ljubomore, ali one pozitivne. Mi smo sebi uredili život po sopstvenoj meri i imamo mogućnost da biramo kada ćemo i gde da idemo, kada ću i gde da se pojavim ili pevam. Iako je moja Ružica od mene mlađa 34 godine izgradili smo stabilan odnos i tu nema šanse da se nešto promeni. Smatram da muškarac treba svaki dan iznova da se zaljubi u svoju ženu.


S kim pijete kafu u Beogradu?

- Uglavnom sa prijateljima, retko kada sa kolegama. Ja se s pevačima viđam samo po koncertima i u emisijama.

Svi Bosanci skijaju

Da li još uvek svake zime idete na skijanje s porodicom?
- O, da. Ja sam iz Sarajeva, iza tolike planine, pa bi bilo glupo da ne umem da skijam, jer svi Bosanci skijaju. Ali, moj sin Zvonimir je za sada najbolji skijaš u našoj porodici, pa nas vodi po planini - kaže Bebek.

Šta mislite o sve većem broju raznih muzičkih takmičenja?
- Sva ta takmičenja pevača amatera po raznim TV stanicama su mučenje za decu koja pevaju po deset pesama, menjaju stajling, šišaju ih, farbaju, a onda onog jutra kada se proglasi pobednik svi ostali takmičari su otišli u zaborav. Ta nerealna nada koja je trajala mesec, dva ili pet, zapravo njima jako šteti. A, retko ko od te dece je zaista postao zvezda. Zvali su me da budem u žiriju, ali ja ne volim ocenjivanje, jer su ukusi različiti. Jednom se sviđaš, a ostalih petoro te izbace iz igre. Zato ja nikada nisam bio ni na jednom takmičenju ili festivalu.


A, nameštanje glasova i razne zakulisne radnje?
- Nije samo to, već je puno igre i pompe oko toga gde će samo jedan da pobedi. To je možda sve smišljeno kao dobra zabava, ali onaj ko učestvuje u trci, on hoće da bude prvi, a šta ako ne pobedi? Zamislite da idem svake godine da se takmičim, a da nikada ne pobedim. To je za mene veliki rizik i neprijatnost i ja to sebi ne bi priuštio.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.10.2013. 16:52
Svaka mu čast za nepristajanje učešća u VB ili Farmu da pravi budalu od sebe za sve pare !!! Slažem se i oko njegove izjave oko raznoraznih TV muzičkih takmičenja. Mladi dobijaju lažnu nadu o nekakvoj karijeri i turnejama, TV stanice time dobijaju gledanost....Ali ostaje gorak ukus u ustima nakon svega jer se sjetih Cvete Majtanović iz "IDOLA" i Adnana Babajića iz "OPERACIJE TRIJUMF"...i šta bi sa njima??? Tamo su gdje su i bili i prije takmičenja...u debelu anonimnost....a obećavana im je i inostrana karijera. Sve u svemu...plesali su samo 1 ljeto...a možda ni toliko !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online