Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 24.10.2013.
13:58
opera-17.com A

Zašto Brega i Bebek nisu pričali 25 godina?

Popularni pevač Željko Bebek gostovao je u emisiji "Maksimalno opušteno" voditelja Stevice Nikolića, koja se emituje na televiziji DM Sat, i tom prilikom otkrio manje poznate detalje iz svog života. Između ostalog zašto nije pričao sa Goranom Bregovićem više od 2 decenije.

Bebek i Brega dok su zajedno svirali u grpi Bijelo dufme
 

Kako je u jednom momentu istakao, nakon što je napustio Bjelo dugme, mislio je da će bend promeniti ime.

"Kada sam otišao iz Bijelog dugmeta, maštao sam o tome da će promeniti ime benda. Onaj bend koji je došao posle mog odlaska, komotno se mogao zvati drugačije. Bregović je imao dovoljno popularnosti i uticaja na publiku, pa je bend opet mogao nazvati Jutro ili bilo kako drugačije, niti bi ja nastavio u nekom Bijelom dugmetu. Ali eto smetalo mi je to što su oni ostali Bijelo dugme, pa sam ja na neki način izgledao kao, dobrovoljno sam otišao, al' sam predosetio, pa su me izbacili i to mi je bilo krivo i teško."

Pročitajte sve o Bijelom dugmetu OVDE

Željko se posle odlaska iz benda sa Goranom Bregovićem nije čuo 25 godina i kaže da je problem bio ego.

"Naš razlaz je bio relativno traumatičan, zato sto sam ja hteo nešto postići i shvatio da neću uspeti, osetio sam se povređenim, a Goran takođe što sam ga uopšte i pitao. Razišli smo se kao povređeni ljudi, a onda smo iza toga sa onim klasičnim egom, koji je i u meni i u njemu, upravo 25 godina ostali bez kontakta. Sto puta sam se pitao kako je moguće da me čovek nikada ne nazove, kao "Hej, kako si, šta ima, mi kao Bijelo dugme uspevamo, kako si ti?". Bilo mi je žao što me nije zvao on, a ni ostali iz benda", ispričao je Željko.

Bebek je u jednom momentu rekao da su mu simpatične fore koje današnje generacije prave na njegove pesme, te je i sam zapevao "Sanjao sam noćas da te nemam".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.10.2013. 15:10
Tako se najbolje pokazalo koliko su u stvari bili i prijatelji...od Bregovica se tako nesto i ocekivalo...nastavio je dalje laktajuci se i ne misleci uopste na proslost...jednog trenutka mi je bilo smesno koliko se motao oko Severine na mestu gde nema sta da trazi...njegovo doba kad se slusala ta muzika je proslost i trebali su svi da uzivaju zajedno u tim uspomenama...a novi pevaci imaju svoj put...25 god ne pricati s nekim s kim si obelezio jedno vreme..zalosno...
Četvrtak 24.10.2013. 16:30
Samo je SMAK genijalan! BIJELO DUGME nikad nije savladalo Domaći Zadatak. Na kraju krajeva nikad mu se nije znao muzički pravac, a uspjeh su stekli samo kroz jugoslovenstvo. Smiješno DUGME.
Četvrtak 24.10.2013. 17:32
Moze da mrzi ko koga hoce,ali Brega je najkomercijalniji muzicar,sto bi u prevodu znacilo da je najslusaniji.Smak je odlican ali nije upola slusan kao dugme.A Seve se muvala kod Bregovica,ali i mnogo lepse su tu bile tako da Seve nije za pominjanje.Ona je tetka!I na kraju koncert u BG je pokazao ko je ko.A one "lose"pesme pevaju i sada.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online