Utorak 29.10.2013.
14:49
J. Antonijević - Vesti

Bebek: Takmičenja su mučenja za decu

Opet u studiju: Željko Bebek
 

- Uskoro ulazim u studio, jer imam u planu jedan ozbiljan projekat. Imam snimljeno već tri pesme sa filharmonijom, a uskoro snimam pesmu sa jednim bas kvartetom. Radim neke stare pesme u novim aranžmanima i objaviću ih kao poklon CD koji će se zvati "Bebek na drukčiji način" - otkriva Željko Bebek.

Farma - poigravanje s ljudima

Da li je tačno da ste odbili učešće u rijalitiju Farma?
- Ja se grozim kako se u tim rijalitijima poigravaju s ljudima. Niti to gledam, niti želim da učestvujem i ne postiji razlog, ni novac zbog koga bih pristao da budem nečiji objekat. Dobijao sam pozive za Velikog brata i Farmu gde sam trebao da pevam čak i naslovnu numeru za taj šou, ali meni se takvi formati ne dopadaju. Ja sam dovoljno uradio u karijeri i obezbedio porodicu da možemo da živimo i bez toga.

Čija je to ideja?
- To je moja velika želja oduvek. Prošle godine sam nastupao sa filharmonijom u Zagrebu na božićnom koncertu, pa u Bjelovaru na jednom humanitarnom koncertu, pa i Lisinskom... Mnogo mi se dopalo, pa sam od tih snimaka pokušao da napravim nešto drugačije što bi se moglo objaviti. Nema benda, pa moj glas zvuči mnogo drugačije. Biće kamerno, i potpuno drugačije od svega što sam u životu radio.


Supruga vas svuda prati, da li je ljubomorna ili...?
- Ne, ona je moj menadžer i dosta mi pomaže u poslu. Među nama ima malo ljubomore, ali one pozitivne. Mi smo sebi uredili život po sopstvenoj meri i imamo mogućnost da biramo kada ćemo i gde da idemo, kada ću i gde da se pojavim ili pevam. Iako je moja Ružica od mene mlađa 34 godine izgradili smo stabilan odnos i tu nema šanse da se nešto promeni. Smatram da muškarac treba svaki dan iznova da se zaljubi u svoju ženu.


S kim pijete kafu u Beogradu?

- Uglavnom sa prijateljima, retko kada sa kolegama. Ja se s pevačima viđam samo po koncertima i u emisijama.

Svi Bosanci skijaju

Da li još uvek svake zime idete na skijanje s porodicom?
- O, da. Ja sam iz Sarajeva, iza tolike planine, pa bi bilo glupo da ne umem da skijam, jer svi Bosanci skijaju. Ali, moj sin Zvonimir je za sada najbolji skijaš u našoj porodici, pa nas vodi po planini - kaže Bebek.

Šta mislite o sve većem broju raznih muzičkih takmičenja?
- Sva ta takmičenja pevača amatera po raznim TV stanicama su mučenje za decu koja pevaju po deset pesama, menjaju stajling, šišaju ih, farbaju, a onda onog jutra kada se proglasi pobednik svi ostali takmičari su otišli u zaborav. Ta nerealna nada koja je trajala mesec, dva ili pet, zapravo njima jako šteti. A, retko ko od te dece je zaista postao zvezda. Zvali su me da budem u žiriju, ali ja ne volim ocenjivanje, jer su ukusi različiti. Jednom se sviđaš, a ostalih petoro te izbace iz igre. Zato ja nikada nisam bio ni na jednom takmičenju ili festivalu.


A, nameštanje glasova i razne zakulisne radnje?
- Nije samo to, već je puno igre i pompe oko toga gde će samo jedan da pobedi. To je možda sve smišljeno kao dobra zabava, ali onaj ko učestvuje u trci, on hoće da bude prvi, a šta ako ne pobedi? Zamislite da idem svake godine da se takmičim, a da nikada ne pobedim. To je za mene veliki rizik i neprijatnost i ja to sebi ne bi priuštio.

2024 © - Vesti online