Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 25.10.2012.
17:49
telegraf.rs A

Gasi se “Avala”, Saša Popović odustao od kupovine?

Iako je sve nagoveštavalo da će Saša Popović sa svojim poslovnim partnerima posle dugih pregovora kupiti TV “Avalu” od Željka Mitrovića i drugih suvlasnika, došlo je do neočekivanog obrta. Iako je praktično bio pred potpisivanjem ugovora, Popović je na kraju odustao od posla, piše Telegraf.

Direktor Granda Saša Popović
 

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je Telegraf došao, vlasnik “Granda” je od kupovine odustao zbog velikih dugova “Avale” koji iznose više od sedam miliona evra, a koji su od početka pregovora predstavljali najveću prepreku!

To faktički znači i kraj za ovu TV stanicu, budući da “Avala” naredne srede gubi dozvolu za emitovanje, ukoliko u potpunosti ne isplati 30 miliona dinara duga prema Republičkoj radiodifuznoj agenciji (RRA), a trenutno su šanse za to minimalne.

Da podsetimo, nakon potpisivanja ugovora sa Željkom Mitrovićem, Saša Popović je planirao da sa nekoliko srpskih kompanija uloži svež novac u produkciju i izgradnju novog studija “Avale”, a nova stanica preimenovana u “Narodnu televiziju”, trebalo je da počne sa radom 7. januara. Međutim, preveliki dugovi “Avale”, čiji se iznos procenjuje na sedam do osam miliona evra, bili su kamen spoticanja od početka pregovora o kupovini, i suvlasnik “Grand produkcije” je na kraju konačno prelomio i odustao od kupovine.

Time je nestala i poslednja slamka spasa za “Avalu”, kojoj će uskoro i zvanično biti oduzeta dozvola za emitovanje zbog višemilionskog duga prema RRA.

Po rečima Gorana Karadžića, zamenika predsednika Saveta RRA, ukoliko u roku od sedam dana ne vrati sve dugove, TV “Avala” se gasi.

- Iako je “Avala” pre mesec dana počela da, u manjim iznosima, uplaćuje dugovanja, sa tim se brzo stalo, i Savet je na današnjoj sednici odlučio da se nastavi postupak oduzimanja dozvole za emitovanje TV “Avala”. Čelnici ove stanice imaju rok da do sledeće srede, kada je zakazana nova sednica Saveta, namire dugove u potpunosti, a ako se to ne desi, “Avali” će biti oduzeta dozvola! Nakon toga “Avala” ima pravo žalbe, i ako tokom žalbenog postupka koji traje desetak dana, ipak uplate novac koji duguju, dozvola im se vraća. Ukoliko do toga ne dođe, RRA o oduzimanju dozvole obaveštava RATEL, koji zatim tu informaciju prosleđuje Ministarstvu telekomunikacija – kaže Karadžić za Telegraf, i objašnjava šta se dalje dešava sa nacionalnom frekvencijom koja trenutno pripada “Avali”.

- Ministarstvo telekomunikacija odlučuje da li će se ta frekvencija koristiti za potrebe digitalizacije, i ako donesu takvu odluku tu se priča završava. Međutim, ukoliko se proceni da frekvencija neće biti korišćena tokom digitalizacije, raspisuje se tender. Po zakonu, odmah se raspisuje javni konkurs za frekvenciju koji je otvoren 60 dana. Što se tiče novca koji nam “Avala” duguje, Savet je već blokirao račun ove TV stanice, a ako se desi najgore, da se “Avala” i definitivno ugasi, mi ćemo nastojati da dugovanja namirimo iz stečajne mase – zaključio je Goran Karadžić.

Saša Popović nije odgovarao na naše pozive, a logično je pretpostaviti da će na eventualnom tenderu za dodelu “Avaline” frekvencije vlasnik “Granda” verovatno biti najozbiljniji kandidat da je dobije.

POVEZANE VESTI

Petak 26.10.2012. 06:59
Još jedan Pink nam nije ni bio potreban.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online