Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 04.12.2014.
09:00
V. Tasić - Vesti A

Jašar Ahmedovski: Mučno mi je da se smeškam

Kada je Jašar Ahmedovski (49) obnovio prijateljske odnose sa kumom Sašom Popovićem, svi su očekivali da će se češće pojavljivati u Grandovim emisijama. Ali, kako Jašar kaže, ništa se nije promenilo. Popije poneku kaficu sa kumovima, slatko se ispričaju i nasmeju, a onda svako ode na svoju stranu.

Kumovi: Saša Popović i Jašar Ahmedovski
 

- Nikada svoju karijeru nisam forsirao. Nisam se pomirio sa Suzanom i Saletom, jer mi je karijera bila ugrožena pa nisam mogao bez Granda. Ja se sa Saletom nikad nisam ni svađao. Samo sam se okrenuo i otišao iz gužve koja je bila oko njega. Nikada mi nije bilo do toga da non-stop budem na televiziji i u medijima. Ni kada smo se okumili, kada je Saša venčao moju Snežanu i mene, nisam bio navalentan, a kamoli sada. Što da dosađujem ljudima, ako nemam nešto pametno da pokažem, neću ni da se pojavljujem na malim ekranima. Mnoge pozive za gostovanja odbijam, jer - ili nemam vremena ili mi ne odgovara tip emisije - iskren je Jašar.

Varali su me mnogi

Koliko vas je koštala muzička i životna škola?
- Sve škole koje sam prošao, skupo su plaćene. Plaćam ih i dalje, jer čovek se uči dok je živ a iznenađenjima i razočaranjima nikad kraja. Ali, uvek su mi na pameti reči moje majke koja mi je još u detinjstvu govorila: "Sine, bolje je da tebe neko prevari, nego da ti nekoga prevariš!" Varali su me mnogi - menadžeri, ljudi krokodili, pijavice, oni za koje sam mislio da su mi prijatelji, ali ja nisam prevario nikog!

I dalje mislite da se može opstati na estradi bez Granda i Pinka?
- Naravno da može. Moja karijera je starija i od Granda i od Pinka! Moje pesme su i dalje tražene, a posebno me obraduje kada mladi od 15-20 godina traže čak i moj hit "Ružo moja, najmiliji cvete", prvu pesmu koju sam snimio pre skoro tri i po decenije.


Da li ste kumu Saši rekli da je okružen licemerima, poltronima i folirantima?
- Ma šta ima da mu kažem? On je pametan čovek, sve on to vidi i zna, ne moram ja da mu otvaram oči.


Zašto bežite kad na okupu vidite mnogo kolega?
- Ja kolege poštujem. Ali, kad nas je mnogo na jednom mestu, ja se sklanjam i gledam da pobegnem što pre! U gužvi, ne možemo pristojno ni da se pozdravimo, a kamoli da se ispričamo. Mučno mi je da se svima smeškam tek reda radi. Kada nas je mnogo na jednom mestu, pa još kada su tu kamere i novinari, pevači nisu prirodni, potpuno su isfolirani, a ja ne podnosim foliranje. Svi odlično znamo ko je ko, koliko ko vredi, šta ko o kome misli. Mnogo pevača na jednom mestu - to je more negativne energije, pa ja lepo zbrišem.


Nedavno ste prošli pored Šabana Šaulića kao da ga ne poznajete, a nekad ste bili najbolji prijatelji...?
- Neću da pričam o njemu. Ne družimo se već 20 godina, tako da tog čoveka više i ne poznajem. Dve decenije su dug period, vreme menja ljude. Ne znam šta mu se dešavalo, ne znam kakav je postao. Prošlost neka ostane tamo gde joj je i mesto.
 

Ne zarađujem na kolegama

- Nedavno sam napisao pesmu i rekao sebi: "E, Jale, sad si napravio dobru pesmu, moraš da se častiš!" Zaslužio sam da sebe častim, jer ako čovek sam sebe ne voli, ko će drugi to da čini? - kaže Jašar koji će pesmu predstaviti pred novogodišnje praznike.


Ne dajete kolegama pesme jer ne plaćaju?

- Ne, ne. Komponujem uglavnom za sebe, a pesme koje dajem kolegama ne naplaćujem. Dao sam kompozicije Đaniju, Viki Miljković, Snežani Đurišić i nijednu nisam naplatio, jer nikada nisam hteo da zarađujem na kolegama.


 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.12.2014. 09:40
Pink nije Jasarov nivo. Jasar nije spao na te grane (kao Saban,Dzinovic,i jos mnogi) da ovom cori ljubi dupe.
Četvrtak 04.12.2014. 11:45
Jašar je iz izvrstan pevač,ostavio je dubok trag u narodnoj muzici.često slušam njegove pesme sa prvih albuma, jer su mu najbolje.kasnije je što je snimao ne sviđa mi se.uglavnom ovo što je rekao kolega šumadinac, pink i grand nisu njegov nivo, i ne bi trebalo nikada da se pojavljuje kod kičerajskih emisija.i tv.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online