Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 31.03.2012.
10:04
S. Đurić - Vesti A

"Ćerka mi je pomogla oko pesme"

Željko Joksimović (40) uveliko se priprema za evrovizijski nastup u Azerbejdžanu sa pesmom "Nije ljubav stvar". Prognoze kladionica, bilo da su povoljne ili ne, ne uzima zdravo za gotovo, već veruje isključivo u sebe i pesmu. Od velike pomoći biće mu i evrovizijsko iskustvo koje ima ne samo kao pevač, već i kao kompozitor i voditelj.

Željko Joksimović ozbiljno razmišlja o pobedi

"Ima dosta stvari u mom profesionalnom i privatnom životu za koje mogu da kažem da je zaslužan Evrosong. Pesma 'Lane moje' i drugo mesto u Istanbulu, uticali su svakako na moju karijeru van granica Srbije. Kada se uzmu u obzir i ostala moja evrovizijska dostignuća posle 2004. godine, zaključak je da između Evrosonga i mog života ima neka tajna veza. Svakako da je iskustvo veliki plus, pre svega jer znam šta mogu da očekujem u svim fazama takmičenja. Sa druge strane, Evrosong je svake godine drugačiji i nepredvidiv", smatra Joksimović.


Na Evrosongu ste već osvojili brojne nagrade, šta je za vas bio motiv da ponovo učestvujete?
- Uverenost da imam šta, kvalitetno i dobro da ponudim kao predstavnik Srbije. Za mene je svako učešće na Evrosongu mogućnost da ne sebe, već svoju zemlju predstavim u najboljem svetlu velikom međunarodnom auditorijumu. A, sam osećaj za mene je poseban u svakom smislu. Osećam i veliku odgovornost, ali pre svega ponos i čast.


Mnogi su pozitivno ocenili vašu pesmu "Nije ljubav stvar". Da li Vam to dodatno uliva sigurnost u pobedu?
- Naravno, i zaista mi mnogo znače komplimenti koje sam dobio sa svih strana. Nadam se da ćemo ovu vrstu podrške imati i tokom glasanja u polufinalu i finalu, jer znate i sami koliko svaki glas tada znači.


Da li vam je ćerka pomagala oko pesme, s obzirom na to da se i sama školuje za muzičara?
- Mina mi je mnogo pomogla tokom stvaranja pesme "Nije ljubav stvar". Njeno mišljenje kao mladog i talentovanog muzičara mi mnogo znači. Verujte mi ponekad sam i sam iznenađen koliko je u pravu. Bila mi je zaista od velike pomoći.


Nastupate prvi u drugom polufinalu. Da li je to dobro ili loše?
- Ima svojih prednosti, ali i mana. Sasvim sigurno je da će nastup biti veoma gledan u televizijskom smislu. U kvalitet pesme verujem i očekujem da ćemo se u finale plasirati bez problema. Trenutno radimo na scenskom nastupu. Na bini ću biti sa mojim "Ad hok" orkestrom koji čine vrsni muzičari, među kojima su i oni sa evrovizijskim iskustvom.


Očekujete li podršku naše dijaspore i šta im poručujete?
- Budite uz Srbiju, kao što i jeste uvek, svaki glas se računa. Neka nam svima bude cilj pobeda i da iduće godine Srbija ponovo bude domaćin najvećeg muzičkog takmičenja Evrope.

Da želje postanu java
 

Kako komentarišete tekst novinara zvaničnog evrovizijskog sajta koji smatra da ćete takmičenje ponovo dovesti u Beograd?
- To je zaista jedan od najlepših komplimenata, jer dolazi od onih koji su i najmerodavniji za davanje ocena. Bilo bi lepo i da želje postanu java - kaže Joksimović.


Da li će Jovana putovati s vama u Azerbejdžan?
- Moja supruga će svakako doći u Baku, ali kada i koliko će ostati zavisi od njenih profesionalnih obaveza.

POVEZANE VESTI

Subota 31.03.2012. 18:15
Mala je gledala Šreka i tada je plagijator ušao u sobu,ostalo je istorija
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online