Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.12.2013.
14:41
S. Đurić - Vesti A

"Evrosong je izazov za mene"

Sergej Ćetković predstavljaće 2014. godine Crnu Goru na Evrosongu u Danskoj. Ovaj pevač i kompozitor ovih dana vredno radi na pesmi i sprema se za takmičenje.

Prijatelji na sceni: Sergej Ćetković i Miroslav Ilić

- Upravo se sa svojim producentima nalazim u studiju i radimo na pesmi. Uporedo sa tim osmišljavam i čitav nastup, odnosno kako će to finalno da izgleda na velikoj sceni u Danskoj - kaže Sergej Ćetković.


Recite nešto o pesmi sa kojom ćete nastupiti?
- Biće to još jedna ljubavna priča, nešto u čemu sam se već mnogo puta oprobao. Nadam se da će publika prepoznati moj lični pečat i pronaći deo svoje lične priče u stihovima nove pesme.


Otkud ideja da idete na Evroviziju?
- Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv RTVCG i čast mi je što ću predstavljati Crnu Goru na izboru za pesmu Evrovizije. Imamo dovoljno vremena da osmislimo nastup i nadamo se dobrom plasmanu ove godine. Ovo je još jedna stranica u mojoj biografiji i još jedan izazov u mojoj 14-godišnjoj karijeri.


Šta za vas znači to što idete na ovo prestižno takmičenje?

- I pored toga što smatram da je ESC najveći festival tog tipa i zaista veliki muzički televizijski šou, moj komentar se uvek odnosio na nedostatak kvalitetnih kompozicija na njemu. Nadam se da ćemo uspeti da se valjano predstavimo i da će se pesma slušati.

Turneja po regionu

Da li sledeće godine planirate koncert u Beogradu?
- Nakon Evrosonga u planu je i novi CD koji se nadam da ću završiti do kraja 2014. godine, jer je prošlo skoro četiri godine od izlaska "2 minuta". Takođe spremam i koncertnu turneju po regionu i povratak na veliku scenu Centra Sava, gde sam proveo mnogo lepih trenutaka i večeri, pevajući sa svojom publikom. I svim čitaocima želim srećnu Novu 2014. godinu i Božić!

Kako komentarišete to što Srbija nema predstavnika?
-Žao mi je što Srbija ove godine neće imati predstavnika i voleo bih da odluka RTS nije konačna. Voleo bih da neko od mojih kolega bude u Kopenhagenu, pa da zajedno podelimo još jedno lepo iskustvo i kao i do sada budemo podrška jedni drugima.


Kada će publika premijerno čuti pesmu?
- Nadam se do kraja februara kada je i planirana premijera video spota.


Na koliko jezika ćete snimiti pesmu?
- Moj tim producenata i ja pažljivo smo pratili šta se dešava na evropskoj muzičkoj sceni i i želimo da pesmu snimimo na što više jezika ne bi li se što bolje predstavili publici u Evropi. Mogu reći da sam veoma zadovoljan kako radne verzije već dobijaju oblik ozbiljne pesme, koja podjednako snažno zvuči i na engleskom i na našem jeziku.


Kako će izgledati vaš nastup, da li ste već osmislili nešto?

- Želim da skrenem i zaokupim pažnju svojom muzikom, ne stavljajući u prvi plan nastup i scenske efekte. Inače, ne vidim sebe kao nekog ko bi sa svojih gotovo dva metra visine skakao po sceni i spremio neku neverovatnu koreografiju. Želim da sve bude što jednostavnije i da pesma sama kaže kako da se ponašamo.


Da li ste tražili neki savet od kolega koji su već učestvovali na Evroviziji?
- Razgovarao sam sa svojim kolegama koji su imali priliku da budu na Evrosongu i mnogo mi znači njihova podrška i saveti. Trudim se da iskoristim njihovo iskustvo i dobro se pripremim za sve ono što me očekuje u Kopenhagenu. Imao sam priliku da sve uživo posmatram 2012. godine u Bakuu, tako da iskustvo već postoji, samo što ću ovaj put biti na sceni, a ne u publici.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online