Subota 31.03.2012.
10:04
S. Đurić - Vesti

"Ćerka mi je pomogla oko pesme"

Željko Joksimović ozbiljno razmišlja o pobedi

"Ima dosta stvari u mom profesionalnom i privatnom životu za koje mogu da kažem da je zaslužan Evrosong. Pesma 'Lane moje' i drugo mesto u Istanbulu, uticali su svakako na moju karijeru van granica Srbije. Kada se uzmu u obzir i ostala moja evrovizijska dostignuća posle 2004. godine, zaključak je da između Evrosonga i mog života ima neka tajna veza. Svakako da je iskustvo veliki plus, pre svega jer znam šta mogu da očekujem u svim fazama takmičenja. Sa druge strane, Evrosong je svake godine drugačiji i nepredvidiv", smatra Joksimović.


Na Evrosongu ste već osvojili brojne nagrade, šta je za vas bio motiv da ponovo učestvujete?
- Uverenost da imam šta, kvalitetno i dobro da ponudim kao predstavnik Srbije. Za mene je svako učešće na Evrosongu mogućnost da ne sebe, već svoju zemlju predstavim u najboljem svetlu velikom međunarodnom auditorijumu. A, sam osećaj za mene je poseban u svakom smislu. Osećam i veliku odgovornost, ali pre svega ponos i čast.


Mnogi su pozitivno ocenili vašu pesmu "Nije ljubav stvar". Da li Vam to dodatno uliva sigurnost u pobedu?
- Naravno, i zaista mi mnogo znače komplimenti koje sam dobio sa svih strana. Nadam se da ćemo ovu vrstu podrške imati i tokom glasanja u polufinalu i finalu, jer znate i sami koliko svaki glas tada znači.


Da li vam je ćerka pomagala oko pesme, s obzirom na to da se i sama školuje za muzičara?
- Mina mi je mnogo pomogla tokom stvaranja pesme "Nije ljubav stvar". Njeno mišljenje kao mladog i talentovanog muzičara mi mnogo znači. Verujte mi ponekad sam i sam iznenađen koliko je u pravu. Bila mi je zaista od velike pomoći.


Nastupate prvi u drugom polufinalu. Da li je to dobro ili loše?
- Ima svojih prednosti, ali i mana. Sasvim sigurno je da će nastup biti veoma gledan u televizijskom smislu. U kvalitet pesme verujem i očekujem da ćemo se u finale plasirati bez problema. Trenutno radimo na scenskom nastupu. Na bini ću biti sa mojim "Ad hok" orkestrom koji čine vrsni muzičari, među kojima su i oni sa evrovizijskim iskustvom.


Očekujete li podršku naše dijaspore i šta im poručujete?
- Budite uz Srbiju, kao što i jeste uvek, svaki glas se računa. Neka nam svima bude cilj pobeda i da iduće godine Srbija ponovo bude domaćin najvećeg muzičkog takmičenja Evrope.

Da želje postanu java
 

Kako komentarišete tekst novinara zvaničnog evrovizijskog sajta koji smatra da ćete takmičenje ponovo dovesti u Beograd?
- To je zaista jedan od najlepših komplimenata, jer dolazi od onih koji su i najmerodavniji za davanje ocena. Bilo bi lepo i da želje postanu java - kaže Joksimović.


Da li će Jovana putovati s vama u Azerbejdžan?
- Moja supruga će svakako doći u Baku, ali kada i koliko će ostati zavisi od njenih profesionalnih obaveza.

2024 © - Vesti online