Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.01.2017.
20:22
Tanjug A

Ivan Tasovac ponovo direktor Filharmonije

Pijanista i bivši ministar kulture Ivan Tasovac imenovan je na sednici Vlade Republike Srbije za direktora Beogradske filharmonije i tako ponovo došao na čelo institucije čiji je prvi čovek bio od 2001. do 2013. godine.

www.mc.rs
Ponovo na čelu Filharmonije: Ivan Tasovac

Posle sprovedenog konkursa u novembru 2016. godine, Upravni odbor Beogradske filharmonije predložio je Ministarstvu kulture i informisanja da za direktora Filharmonije bude izabran Ivan Tasovac.

U skladu sa kriterijumima za izbor direktora Beogradske filharmonije, a posebno na osnovu predloženog programa rada, poznavanja poslovanja muzičkih ustanova, rukovodećeg iskustva u ustanovama kulture, utiska na intervjuu kao i mišljenja zaposlenih o predloženim programima rada kandidata, Upravni odbor je jednoglasno doneo odluku da predlaže Ivana Tasovca za direktora Beogradske filharmonije.

- Odluka Vlade Republike Srbije u apsolutnom je skladu sa mišljenjem zaposlenih u Beogradskoj filharmoniji, koje je i Upravni odbor ozbiljno uvažio imajući u vidu da je Beogradska filharmonija zajednica, a odnos direktora i zaposlenih posebno značajan za uspeh ove ustanove - navedeno je u saopštenju Filharmonije.

Za vreme Tasovčevog mandata, Filharmonija se, kako ističu, pozicionirala kao najbolji orkestar u regionu i ansambl koji predstavlja osveženje na međunarodnoj koncertnoj sceni.

- Uspeo je da od Beogradske filharmonije napravi najuspešniju instituciju kulture u Srbiji, svojim zalaganjem za bolji tretman talentovanih ljudi koji je čine, kao i originalnim načinima promocije - stoji u saopštenju.

Za to vreme znatno je unapređena i institucionalna regionalna saradnja kroz originalne i jedinstve koncepte koji kroz muziku promovišu etničke i verske različitosti (ciklus Nove godine), i regionalna saradnja tri nacionalne filharmonije Srbije, Hrvatske i Slovenije (projekat Pika-Točka-Tačka).

Pokretač je Fondacije Beogradske filharmonije Zubin Mehta 2004, koja se smatra začetnikom i glavnim promoterom modela finansiranja kulture kroz saradnju privatnog i državnog sektora u Srbiji.

Vlada Republike Srbije razrešila je Tasovca dužnosti direktora Beogradske filharmonije 19. septembra 2013. godine, zbog njegovog izbora za ministra kulture i informisanja, 2. septembra. Na ovoj funkciji bio je do 11. avgusta 2016. godine. Vršilac dužnosti direktora Beogradske filharmonije u ovom periodu bio je Darko Krstić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online