Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 28.10.2013.
06:53
Beta A

Zatvoren Sajam knjiga, koliko zaista čitamo?

Sinoć u 21 sat zatvoren je 58. Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji se i ove godine uprkos finansijskoj krizi potvrdio kao najveća i najpopularnija književna manifestacija u Srbiji i regionu.

Sajam je posetilo više od 150.000 ljudi
 

Uprava sajma još nije objavila tačan broj posetilaca, ali je rečeno da je poseta bila bolja nego ranijih godina, kada je sajam posetilo nešto više od 150.000 ljudi. Posetiocima se predstavilo 490 direktnih izlagača, 12 više nego prošle godine, od čega 48 iz inostranstva.

Sajam, čiji je slogan bio "Prostori slobode", između ostalih posetili i premijer Srbije Ivica Dačić, patrijarh Irinej, ministri Aleksandar Vulin, Tomislav Jovanović, Branko Ružić i Zorana Mihajlović kao i predsednik i premijerka Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović. I ove godine u organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije na sajmu su nastupili izdavači i institucije kulture sa Kosova i Metohije.

Sajam su svečano otvorili poljska književnica Olga Tokarčuk i Ljubivoje Ršumović, bilo je to prvi put u istoriji dugoj skoro šest decenija da je sajam otvorio jedan dečji pisac.

Počasni gost narednog 59. Sajma knjiga biće Kina. Ambasador Poljske Andžej Jasinovski je u ime ovogodišnjeg gosta Poljske, uručio Otvorenu knjigu ambasadoru Kine Džangu Vansjueu.

Predsednik Organizacionog odbora Sajma knjiga Željko Ožegović ocenio je da je ovogodišnji sajam bio bolji, sa više izlagača, novinara, programa. On je izrazio zadovoljstvo što će Kina biti počasni gost 59. Sajma knjiga u Beogradu i ocenio da će to dati potpuno novu dimenziju ne samo tradicionalno dobrim odnosima dve zemlje već i kulturi Beograda i pozvao izdavače i sve institucije da doprinesu tome sa što više prevoda kineske književnosti na srpski.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.10.2013. 18:23
Eto, kolika je "zainteresovanost" čitalačke publike kad ostavljam ovde komentar PRVI i to skoro 12 sati od kako je vest objavljena! Čitanje je postalo stvar luksuza koji sebi mogu da dozvole nezaposleni i zaposleni kojima je blokiran izlaz na internet. Čitam rano ujutru pred posao i kasno uveče kad ne uspem da se dogovorim sa suprugom koji ćemo kanal da gledamo. Prekjuče sam kupio Den Braunov "Inferno" i jedva nađoh Kustinu prvu knjigu "Smrt..." koja nije bila jako pohabana, iako sam kupio četvrto izdanje! Uspeo sam da odolim svim onim privlačnim katalozima kojima obično zatrpam kuću i da uslikam koju lepu prodavačicu na štandovima čija lepota može da se meri sa onima sa sajma automobila!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online